2. Fehérkő-Lápa Hillclimb Hír

Fehérkőlápahillclimb
2011/08/31
A szintkülönbség 376 méter, melyet közepesen nehéz terepen, javarészt zúzottköves, murvás, helyenként sáros talajjal megküzdve kell a versenyzőknek teljesíteni.
Hirdetés
2. FEHÉRKŐ-LÁPA HILLCLIMB 2011. HEGYIKERÉKPÁR- ÉS TEREPFUTÓ VERSENY Légy Te a leggyorsabb és vidd haza a vadonatúj Volvo V60-at!
Szeptember 10-én Miskolcon újból elrajtol a Fehérkő-lápa Hillclimb hegyikerékpáros- és terepfutó nyílt, hegyi időfutam verseny , mely idén a Mountainbike Challenge versenysorozat zárófutama is egyben.
Még négy versenyzőnek van esélye, hogy a teljes sorozat teljesítését kipipálja!
A Fehérkő-lápa Hillclimb Hegyikerékpár- és Terepfutó verseny közvetlenül Miskolc város nyugati végén, Felső-Majláth és a Bükk találkozásánál indul. 7320 méter hosszúságú útvonala a „ Bánya-Bükk ” vadregényes tájain halad át, és az egyedülálló szépségű fenyvesben fekvő Fehérkőlápai Turistaház kertjében ér véget.
A szintkülönbség 376 méter, melyet közepesen nehéz terepen, javarészt zúzottköves, murvás, helyenként sáros talajjal megküzdve kell a versenyzőknek teljesíteni. A verseny útvonalán több helyen is rendkívüli panoráma fogad a város, és a környező települések irányába. Tiszta időben jól kivehető a Magas-Tátra vonulata, és a tokaji Kopasz-hegy is.
 
81822-FLHC_011.jpg
 
Továbbra is a leggyorsabbak (hegyikerékpár és terepfutás) kapják a Fehérkő Lába kitüntető címet és a kupát, amit tavaly Fábián Norbert az Ózdi KE színeiben 27 perc 6 másodperces idejével megérdemelten emelhetett a magasba. Idén nagy csatára számíthatunk, hiszen a verseny szervezői meghívták az idei év Karancs Királyát, azaz Fenyvesi Pétert (Bringabanda SC), hogy mérje össze erejét a tavalyi év Fehérkő-Lábával.
Az idén is az abszolút elsők (terepfutás és hegyibringa), és egy szerencsés versenyző egy VOLVO V60-as nyereményautót vihetnek majd haza a Volvo Autó Hungária Kft. jóvoltából.
 

81822-FLHC_005.jpg

 

A Mountainbike Challenge négy korábbi futamának (10 órás, Piknik, Drótszamár, Underworld) összesítése alapján még négy bringásnak van esélye rá, hogy a Mountainbike Challenge sorozat teljesítőjének mondhassa magát, így őket kiemelten várják a szervezők. És hogy kik ők? Cséri Szilvia (ZKSE), Szekér Adrienn (ZKSE), Felföldi Viktória (VKE-Nelson) és Wágner Balázs (Merkapt Maraton Team SE).
2011. szeptember 5-ig regisztrálók kedvezményes áron nevezhetnek, továbbá az előnevezők között kisorsolásra kerül a Magyar Kerékpárosklub jóvoltából 3 db egy évig érvényes tagsági kártya!
A célban a méltán híres – speciális gyógyfüvek hozzáadásával készült - fehérkő-lápai gulyás várja a versenyen résztvevőket.

81822-FLHC_02.jpg

  Várható időjárás és további információ: Klikk ide!
Hirdetés