Menü

2011.08.31.     Hozzászólás 0

Fehérkőlápahillclimb

2. Fehérkő-Lápa Hillclimb

A szintkülönbség 376 méter, melyet közepesen nehéz terepen, javarészt zúzottköves, murvás, helyenként sáros talajjal megküzdve kell a versenyzőknek teljesíteni.

2. FEHÉRKŐ-LÁPA HILLCLIMB 2011. HEGYIKERÉKPÁR- ÉS TEREPFUTÓ VERSENY
Légy Te a leggyorsabb és vidd haza a vadonatúj Volvo V60-at!

Szeptember 10-én Miskolcon újból elrajtol a Fehérkő-lápa Hillclimb hegyikerékpáros- és terepfutó nyílt, hegyi időfutam verseny, mely idén a Mountainbike Challenge versenysorozat zárófutama is egyben.

Még négy versenyzőnek van esélye, hogy a teljes sorozat teljesítését kipipálja!

A Fehérkő-lápa Hillclimb Hegyikerékpár- és Terepfutó verseny közvetlenül Miskolc város nyugati végén, Felső-Majláth és a Bükk találkozásánál indul. 7320 méter hosszúságú útvonala a „Bánya-Bükk” vadregényes tájain halad át, és az egyedülálló szépségű fenyvesben fekvő Fehérkőlápai Turistaház kertjében ér véget.

A szintkülönbség 376 méter, melyet közepesen nehéz terepen, javarészt zúzottköves, murvás, helyenként sáros talajjal megküzdve kell a versenyzőknek teljesíteni. A verseny útvonalán több helyen is rendkívüli panoráma fogad a város, és a környező települések irányába. Tiszta időben jól kivehető a Magas-Tátra vonulata, és a tokaji Kopasz-hegy is.

 

81822-FLHC_011.jpg

 

Továbbra is a leggyorsabbak (hegyikerékpár és terepfutás) kapják a Fehérkő Lába kitüntető címet és a kupát, amit tavaly Fábián Norbert az Ózdi KE színeiben 27 perc 6 másodperces idejével megérdemelten emelhetett a magasba. Idén nagy csatára számíthatunk, hiszen a verseny szervezői meghívták az idei év Karancs Királyát, azaz Fenyvesi Pétert (Bringabanda SC), hogy mérje össze erejét a tavalyi év Fehérkő-Lábával.

Az idén is az abszolút elsők (terepfutás és hegyibringa), és egy szerencsés versenyző egy VOLVO V60-as nyereményautót vihetnek majd haza a Volvo Autó Hungária Kft. jóvoltából.

 

81822-FLHC_005.jpg

 

A Mountainbike Challenge négy korábbi futamának (10 órás, Piknik, Drótszamár, Underworld) összesítése alapján még négy bringásnak van esélye rá, hogy a Mountainbike Challenge sorozat teljesítőjének mondhassa magát, így őket kiemelten várják a szervezők. És hogy kik ők? Cséri Szilvia (ZKSE), Szekér Adrienn (ZKSE), Felföldi Viktória (VKE-Nelson) és Wágner Balázs (Merkapt Maraton Team SE).

2011. szeptember 5-ig regisztrálók kedvezményes áron nevezhetnek, továbbá az előnevezők között kisorsolásra kerül a Magyar Kerékpárosklub jóvoltából 3 db egy évig érvényes tagsági kártya!

A célban a méltán híres – speciális gyógyfüvek hozzáadásával készült - fehérkő-lápai gulyás várja a versenyen résztvevőket.

81822-FLHC_02.jpg


 
Várható időjárás és további információ: Klikk ide!

Olvass többet a témáról: Mountainbike Challenge 2011