A fiúk a bányában bringáznak: jön a nyolcadik csapás!

A fiúk a bányában bringáznak: jön a nyolcadik csapás!

(x) - Támogatott tartalom
2017/07/27
A MOFÉM Underworld Kupa része az Olimpia Ötpróba eseménysorozatnak

Augusztus 12-én nyolcadik alkalommal veszik birtokba a hegyibringások a kőbánya alatti alagútrendszert, hogy a MOFÉM Underworld Kupa alkalmával megküzdjenek egymással, önmagukkal és a különleges körülményekkel.

 

Nem elég...

...hogy a nappali világosságból a koromsötétbe kell behajtani, nem elég, hogy a nyári forróság és az őszi hűvös minden körben váltogatja egymást, nem elég, hogy szűkösek és csúszósak a járatok, még a tolakodás is hatalmas a dobogós helyekért, ráadásul - a viszonylag rövid körpályának köszönhetően - a lekörözések is nagy figyelmet igényelnek minden résztvevőtől.

A kőbányai pincerendszert, amelynek története egészen 1244-ig nyúlik vissza, már nem kell bemutatni a bringásoknak, hiszen 2010 óta minden évben összecsapnak az Underworld Kupa keretei között, amely a Maglódi úton található Merkapt Maraton Sportközpontban kerül megrendezésre.

 

Underworld Kupa Forrás: Underworld Kupa
Underworld Kupa
Kép forrása: Underworld Kupa

 

566 méter a föld alatt

A mounatin bike verseny egy 1,7 km hosszúságú körpályán zajlik, amelynek harmada vezet a föld alatt. A pince belmagassága változó, átlagban 2-2,5 méter, a járatok szélessége 1,5 és 8 méter között változik, de a legszűkebb ponton egy 80 cm szélességű vasajtón is át kell hajtani. A verseny öt futamban kerül lebonyolításra, amelyek közül a próbafutam ajánlható a versenyzéssel még csak ismerkedőknek, míg a többi futamban az indulók a nemük és a születési idejük alapján kerülnek besorolásra. A legrövidebb futam 30, a leghosszabb 70 percig tart.

A járatok áteresztőképessége miatt az indulói létszám korlátozott, futamonként 70 fő vehet részt - a nevezési kvóta fele már betelt. A részvételi díj 2017. július 31-ig 4000 Ft, augusztus 1-9. között és a helyszínen 5000 Ft. Nevezni a rendezvény honlapján a www.underworldkupa.hu címen lehet.

 

Underworld Kupa Forrás: Underworld Kupa
Underworld Kupa
Kép forrása: Underworld Kupa

 

Olimpiai Ötpróba

A MOFÉM Underworld Kupa része az Olimpia Ötpróba eseménysorozatnak, ahol az egyes versenyeken a különböző távok teljesítésért pontok járnak, amik az egész program ideje alatt, egészen a 2020-as Olimpiáig gyűjthetők és ingyenes adidas ajándékokra válthatók. Az Underworld Kupán minimum 10 kört teljesítő versenyzők 2 Ötpróba pontot zsebelhetnek be. A pontok gyűjtéséhez egy gyors, egyszeri regisztráció szükséges, amelyről további információk az eseménysorozat honlapján, a oldalon találhatók.