Bringatúra az Ultrabalatonnal Hír

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2012/05/09
Ugyanaz és mégis más, mint a többi tó kerülés.
Hirdetés

Nem lesz időmérés, nem lesz verseny, nem lesznek sebességmániás száguldó kerekesek. Lesz viszont 9 frissítőállomás, lesz jó hangulat, lesz rendőri, polgárőri biztosítás és lesz közös sörözés a déli parton a lemenő nap fényében. Lehetőség lesz továbbá lángosozni, fürödni és még egy kényelmes alvás is belefér a programba, ha akarjuk. Vagyis: buli lesz az egész!

Egyre több eseményen vehetnek részt a kerékpározás kedvelői a Balaton körül. Lehet ez magánjellegű, de több szervezett program is rendelkezésre áll az év során, hogy körbetekerjük a magyar tengert. Ilyen lesz az Ultrabalaton futóverseny mellett szervezett kerékpártúra is. E túra azonban kicsit elüt a többitől. Kezdve azzal, hogy egy ultrafutás kísérő rendezvénye, folytatva hogy 7-8 km/h átlagsebességgel szintidőn belül teljesíthető!

A frissítőállomások 20 km/h-ás átlagnál nyitnak, így aki ennél gyorsabb, annak technikai pihenőt kell tartania, amíg ki nem nyit a pecsételő pont. A túra ideális élmény családoknak, baráti társaságoknak, pároknak egyaránt. A frissítőállomásokon izo, víz, mazsola, szőlőcukor, keksz, gyümölcs és egyes helyeken pogácsa várja a kerekeseket. Nagy Péter, az esemény egyik szervezője szerint, sikerült túlzásba vinni a frissítést és szervezést, ugyanis átlagosan 25 km-enként lehet majd kulacsot tölteni, ami nem feltétlenül lenne szükséges.

A rajt 3 órán keresztül tart, így nincsen meghatározott időpont, nincs rohanás. A rajtcsomagban a nevezők Nike pólót és a célban a teljesítők emlékérmet (mely igényes és szép – a szerk.) kapnak bizonyítékul, hogy körbetúrázták a magyar tengert!

Esemény kiírása itt!

Hirdetés