Tour de Velence beszámoló  Hír

Tour de Velence beszámoló Hír

Kakuk András
Kakuk András
2014/05/21
A családbarát MTB maraton
Hirdetés

Az előző heti világvége szintű esőzések nem ígértek túl sok jót a május 17.-i hétvégére versenyt szervezőknek. Saras, dagonyás pálya láttán sok montis marad inkább otthon. Talán az egyetlenek akik emiatt kevésbé izgultak, a Tour De Velence esemény szervezői. A velencei-hegységben vezető MTB maraton pályájának még inkább jót is tett a sok víz mint ártott. A néhány mélyedésben összegyűlt pocsolyán kívül a nyomvonal nagy része épp, hogy nem volt poros a többnapos esőzések hatására.

Hozzám hasonló átlagbringás számára a pálya a tökéletes kompromisszum. Nem túlságosan technikás, nincsenek nagyon erős, köves, gyökeres lejtők, hosszú, legendás emelkedők. Ennek ellenére a 35 km-es táv megfingat, a hullámvasútszerű dombokon csak összeszedünk 708 méter szintet a végére. Az 5-ös kategóriájú (MapMyRide - UCI szerint) emelkedők egyenletesen oszlottak el az útvonalon, melyek közül az első bemelegítő aszfaltos úton visz. Ha nem készülsz frissítővel, mint én akkor a Bodza-völgyre már szépen elkészülsz.

 

Bodza-völgy Forrás: Mozgásvilág
Bodza-völgy
Kép forrása: Mozgásvilág

Szintrajz Forrás: Mozgásvilág
Szintrajz
Kép forrása: Mozgásvilág

 

Kellemes kihívás mert egy átlag kerékpáros is azt érezheti, hogy teljesít nem csak az életéért küzd az út több pontján pedig fenséges kilátás nyílik a Velencei-tóra. Ha épp nem sietsz, megéri megállni és gyönyörködni benne.

 

Kilátás Forrás: Mozgásvilág
Kilátás
Kép forrása: Mozgásvilág

 

Az egészben a legjobb, hogy amíg az egyik szülő a hegyeket gyűri, a másik valamelyik Velencei tókerülő túrán bringázhat a gyerkőcökkel. A hab a tortára a megannyi egyéb program lehetőség. Uzsonnára kötelező a lángos, ejtzőzni a a velencei wellness, vagy jó idő esetén maga a strand. Ráadásul közel is van (mármint nekünk fővárosiaknak- bocsi).

A nevezési díj megfizethető (5 990 Ft), de voltunk már olyan versenyen ahol nagyobb kényeztetésben volt részünk. A pályán egy jól álcázott frissítő volt (a bírók autójában volt eldugva), a verseny után ital nem járt, csak ennivaló. Az viszont 3 db palacsinta - 1 kakaós, 2 db lekváros- ami felüdülés az átlagos ragadós tészta partikhoz képest. Összesen 1 db mosó állt a rendelkezésre, de volt Shimano szerviz és gyermek KRESZ pálya.

A helyszín adottságai miatt a versenyközpont nem egyezett a céllal, ami sokakat megzavart, páran ki is hagyták a célba érkezést és bár nem tudatosan de helyből a kellemes hangulatú Drótszamár kempingbe gurultak vissza.

A velencei hegyek megihlettek minket, így hát fel is vettük az útvonalat, amit most a köz javára kibocsátunk.

Hirdetés