Menü

sportág: KERÉKPÁR    táv: 35 km km    szintemelkedés: 708 m    szintidő: 2 óra 30 perc     nehézség:

Tour de Velence maraton útvonal

A Tour de Velence mountainbike maraton útvonala (még a 2014. évi). Egy átlagbringás számára a pálya a tökéletes kompromisszum. Nem túlságosan technikás, nincsenek nagyon erős, köves, gyökeres lejtők, hosszú, legendás emelkedők. Ennek ellenére a 35 km-es táv megfingat, a hullámvasútszerű dombokon csak összeszedünk 708 méter szintet a végére. Az 5-ös kategóriájú (MapMyRide - UCI szerint) emelkedők egyenletesen oszlanak el az útvonalon, melyek közül az első bemelegítő aszfaltos úton visz. Ha nem készülsz frissítővel, mint én akkor a Bodza-völgyre már szépen elkészülsz.

 

 

Itiner

1. A Drótszamár kemping a kiindulási pontunk.

2. Innen aszfalton először átmegyünk a sztráda felett, majd a Panoráma útról hajtunk le terepre. 

3. Az útvonal innen kijelölt ösvényeken, szántók mellett és a kavicsos, bozótos dombokon halad. Az útvonalon viszonylag sok kanyar van, de eltévedni nagyon nem lehet, maximum másik utat jár be az ember. A letölthetó gps track-et érdemes használni.

 

Lefele Forrás: Mozgásvilág

 

A túrához kapott Suzuki Ignis a gyári kerékpárszállítóval megspékelve hasznos útitársunk volt, hiszen offroad extráinak (négykerék meghajtás, lejtmenet vezérlő, visszagurulás-gátló) és a hosszú utazásokat kényelmesebbé és biztonságosabbá tévő funkcióinak (sávelhagyás figyelmeztető, tempomat, fékrásegítés, automatikus fék, Android Auto- és, CarPlay kompatibilis médiacenter, stb.) hála a kerékpár- és gyalogtúra helyszínek megközelítése is élményszámba ment. A városban is hasznos extrák (tolatókamera, automatikus világítás, stb.), a csinos külső és a kompakt méret azoknak teszi igazán hasznossá, akik a városi hétköznapokból szívesen ruccannak ki hétvégére a természet lágy ölébe.

Pihenő panorámával Sukorón Forrás: Mozgásvilág.hu

Összesítés

A Tour de Velence maraton útvonal hossza 35 km km, az útvonal szintemelkedése 708 méter, szintideje 2 óra 30 perc, nehézsége . Az útvonal Magyarország területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Szerda Csütörtök Péntek Szombat
°C -2 / 5 -4 / 5 -3 / 6 -1 / 5
mm 0.0 0.0 0.0 0.1
km/h 8.6 9.4 4.0 5.4

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Olvass többet: Suzuki