Montis edzőtábor a titkos paradicsomban Hír

Baumann Viola
Baumann Viola
2016/09/07
Ezért jó kerékpáros edzőhelyszín a Velencei-tó környéke
Hirdetés

Mi kell egy szuper edzőtáborhoz? Nem árt egy bringa, szállás, terep és pár csapattárs. Utóbbit nehezebb lefoglalni a neten, a többi viszont adott a Velencei-tónál.

 

 

Szerviz, karbantartás, tárolás

Jellemzően van sajátunk, viszont több száz kilométer letekerése közben van rá esély, hogy defektet kapunk, eltörik valamelyik alkatrész, vagy elszakad a láncunk. A VelenceBike alapvetően CUBE-boltot üzemeltetett, de most már más márkákat is forgalmaznak, és Shimano alkatrészekkel is el vannak látva, szóval nem kell a világ végén nyitva tartó boltot keresni, mert a szállással szemben ki is szolgálnak minket - szervizzel is (vagy akár a kerékpáros testhelyzet pontos beállítását is kérhetjük).

Ha viszont fontos a kerónk, akkor aligha szeretjük fedetlen, őrizetlen, eső, nap és idegenek által hozzáférhető helyen hagyni. Mivel ezt szerencsére a VelenceBike apartmanoknál is tudják, riasztós biciklitároló várja megfáradt paripáinkat, illetve a szobák előtt állvány, hogy elvégezhessük rajtuk a szükséges javításokat és ápolást. A csömöri montisok csapata már tesztelte párszor az infrastruktúrát, és tapasztalataik szerint a 25 emberük 25 bringája befért a tárolóba.

 

Kerékpáros útvonalak elérhető távolságban

A bicikli azonban önmagában még kevés, nem árt, ha valahol tekerhetjük is. Márpedig a Velencei-tó ebben verhetetlen, sok szempontból. Először is, közel van a fővároshoz, szóval pestieknek ideális, de az ország távolabbi részeiből is érdemes elgurulni ide. A tó körül egy kb. 38 km-es körön lehet országútizni vagy bemelegíteni a terep kihívásaira. Nyáron ráadásul a szállástól 200 m-re található strandon jelölhetjük ki a kör végét, és a szabad strandon tényleg bármikor beugorhatunk egy mártózásra. Ha keresztedzést szeretnénk, akkor pedig bérelhetünk kajakot, szörföt vagy csak úszhatunk egyet az ásványi anyagokban gazdag tóban.

Na de. Nem mintha az úszás nem lenne fontos, de azért egy montis edzőtáborban jól jön némi hegy, domb, szikla, föld és egyéb kihívások. A VelenceBike apartmanoktól pont egy ugrásra kezdődik a Velencei-hegység, ami egészen Fehérvárig (nem, nem Nándor) húzódik, és mint a csömöri CUBE-csapat felhívta rá a figyelmünket, a talaj aprószemcsés és kavicsos, vagyis: hiába esik le egy nagy adag eső, 10-20 perc múlva ismét száraz a föld, így

még télen is tökéletes terep az edzéshez.
 

 

 

Ha viszont sárra vágyunk, ott az erdő, ahol árnyékban azért marad némi csapadék egy nagyobb eső után. Ha alpesi csúcsokat nem is találni a hegységben, szintet azért lehet tolni a tekerésbe, ráadásul a Vértes sincs messze, bátran kombinálhatjuk az útvonalakat.

 

Edzés utáni regeneráció

Ha hazaérünk az edzésből, akkor pedig szuper körülmények várnak a szálláson, a VelenceBike apartmanházakban. Egy-egy apartmanban két kétágyas háló fogad az emeleten, lent pedig nappali, padlófűtés, és teljesen felszerelt konyha. A mosógép is nagy előnye a helynek, hiszen ha neadjisten beleizzadnánk a cuccunkba, akkor a többieknek nem kell másnap is azt szagolnia, csak intenzívebben; nem kell hazaszállítanunk az egyhetes/háromnapos szennyest, és nem kell megvárnunk, amíg a sárfoltok kiszedhetetlenül beleszáradnak a mezünkbe.

A házak szép újak, a nappaliban pedig össze lehet röffenni nagyobb társaságnak is, így egy kiadós tekerés után lehet együtt főzni, vacsizni, aztán megosztani az élményeket. A bolt és több étterem is csak pár percnyire van, szóval a kaja miatt nem kell aggódni, akár főzünk, akár nem, bár a teljesen felszerelt konyhában még a kevésbé konyhatündér edzőbácsik is össze tudnak dobni egy tésztát vagy tojásrántottát (természetesen nincsenek előítéleteink, egyes edzők nyilván boldogulnak az ananászos jércemellel és a Waldorf-salátával is). 

 

 

Egyszóval, a szállás maga mindent nyújt, amire szükségünk lehet egy fárasztó edzésnap után, a környezeti adottságok magyar viszonylatban szuperek, minden közel van, a lehetőségek változatosak, úgyhogy ideje elgondolkodni a téli edzőtábor időpontján, és lefoglalni a szállást.

  

A VelenceBike Kompetencia Központ szolgáltatásairól itt találsz infót...

A VelenceBike apartmanokat itt tudod lefoglalni...

Hirdetés