A legjobb tókerülő bringaút az országban

A legjobb tókerülő bringaút az országban

Simon Ádám
Simon Ádám
2014/05/09
Már csak kicsin múlik, hogy teljes legyen a kör a Velencei-tónál
Hirdetés

Évek óta mindig újra és újra telekürtölik a sajtót azzal, hogy körbeért a bringaút a Velencei-tó körül. Két éve megbizonyosodtunk arról, hogy ugyan ez szemenszedett hazugság, ám ettől függetlenül kellemes élmény volt a közel 30 km tekerés.

Idén a Velencebike Kompetencia Központ megnyitójának apropóján néztünk el arrafelé és a változásoktól én személy szerint magam alá csináltam. Körbetekertem már túra jelleggel a Balatont és a Fertő-tavat is, de egyik sem okozott olyan kimagasló élményt, mint a (már majdnem kész) vadiúj déli-parti bringaút a Velencei tó hullámaitól alig pár méterre. A 2014 tavaszán átadott új déli parti szakasz több helyen közvetlenül (és ezt úgy értsd, hogy tényleg közvetlenül) a parton halad, széles kerékpárúton, vagy jól kijelölt, alacsony forgalmú utcákon. Nyoma sincs a botrányos dél-nyugati bringaútborzalomnak. 

 

Láttál már ilyet apám??? Fekvőrendőr a bringaúton... Forrás: Mozgásvilág.hu
Láttlá már ilyet apám??? Fekvőrendőr a bringaúton...
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

A Kompetencia Központ megnyitóján beszédett mondott L. Simon László (Emberi Erőforrások Minisztériumának egykori kultúráért felelős államtitkára, jelenleg a Velencei-tó és környékének lokálpatriótája). Végre egy hivatalos személy, aki ki merte jelenteni nyilvánosság előtt, hogy a Velencei-tavi bringaút még most sem ért körbe... rögtön el is nyerte a bizalmamat. Ezt követően azokról az elképzelésekről beszélt, amik alapján a maradék Dinnyés-Pákozd szakaszt is pótolni fogják, sőt, bővítik a kört és akár három különböző körgyűrű mentén is megkerülhető lesz a tó (kinek milyen hosszú tekerésre van ingerenciája). Rövidesen a Velencei-tóra, mint kerékpáros paradicsom fogunk csak gondolni.

 

A fű még nem nőtt ki, de így is jól éreztük magunkat Forrás: Mozgásvilág.hu
A fű még nem nőtt ki, de így is jól éreztük magunkat
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Én már most ki merem jelenteni, hogy jelenlegi állapotában is (és figyelembe véve a fővárosi közelséget, a könnyű megközelíthetőséget), a Velencei-tavi kerékpárút az ország legjobb tókerülő útvonala.

Az új szakaszt is tartalmazó online kerékpárút térképet itt tudod nézegetni...

Hirdetés