Menü

Velencei tó kerékpárút térkép

Jelmagyarázat


Kerékpárút - Autóforgalomtól mentes, önálló kerékpárút, vagy gyalog- kerékpárút
Kijelölt útvonal - kijelölt útvonal utcákon, utakon

A térkép utca-szintű részletességgel igyekszik követni a hivatalosan kijelölt Velencei tó körüli kerékpárút vonalvezetését, megkülönböztetve a különálló kerékpárutakat és a közúton kijelölt szakaszokat, akár 3D-ben is.
Természetesen mindenki kedve szerint eltérhet az ajánlott útvonaltól (aranyszabály, hogy a tó lehetőleg mindig ugyanarra az oldalra essen :) )

Kattints! A térképen valamennyi útvonalról és pontról bővebb információkat kapsz, ha ráklikkelsz.

Töltsd le 3D-ben! 

A térkép letölthető a Google Earth, vagy egyéb gps alkalmazásokhoz, így akár 3D-ben is lecsekkolhatod a bringautakat: Klikk ide!

A térképpel kapcsolatos észrevételeket, az útvonalakkal kapcsolatos személyes tapasztalatokat a bringautak@mozgasvilag.hu e-mail címre várjuk. A beérkezett infók alapján kiegészítjük a leírásokat.

 


Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Dóri 2019.07.25.   17:06

  Dóri

  Van egy-két hely, ahol el lehet tévedni. Velencén van az egyik, Pákozdnál a másik. Összességében nagyon jó kis túra, az emelkedők túlélhetők, ha nem, akkor tolni kell, nem túl hosszú szakaszok ezek. A pihenőhelyek karbantartást igényelnének. Három helyen álltam meg: egy fagyi, egy jeges kávé és egy nézelődés. Ezzel együtt 3,5-4 óra volt, de én nem tudok túl gyorsan tekerni, egy vérbeli bringásnak ez max. 3 óra. 35 km-t tettem meg.

  válasz erre...

 • Anita 2018.06.13.   10:04

  Anita

  Szia G, én Agárdról mentem Gárdony -Velence irányába, de Pákozd/Sukoró Arborétum és Katonai emlékműnél eltévedtem, a táblázás valóban nem megfelelő, bosszantó volt, hogy a katonai emlékműtől vissza vezetett az út oda, ahonnan jöttem, ráadásul az egy emelkedős szakasz, amin örültem, hogy túl jutottam. Így nem akartam újra fel tekerni, ezért inkább vissza fordultam arra, ahonnan jöttem. Kellett jó pár perc míg túl jutottam a mérgelődésen! Nem értem miért nem tudják rendesen kitáblázni, hogy egyértelmű legyen az útvonal!

  válasz erre...

 • G 2017.08.15.   12:59

  G

  Én csak kétszer tévedtem el...és három és fél óra alatt vergődtem körbe, mert egy olyan fórumot olvastam, ahol azt ajánlották, hogy óramutató járásával ellentétesen ajánlott körbetekerni.A táblázás ebben az irányban kritikán aluli. A kérdéses csomópontokban érdemes megnézni, hogy milyen táblák vannak kitéve a szembe jövő forgalomnak, illetve a kereszt irányú forgalomnak, így elkerülhető pár extra kilóméter megtétele. És jó ha 3-4 órát rászán az ember a túrára. A helyiek pont az ellenkező irányt javasolják. Arra normális a táblázás és kellemesebb a terep. Sukorón éreztem, hogy eltérít a tábla és visszafele haladok, de akkor találtam egy segítőkész papát, aki útba igazított volna, ha..de már Dinnyést is rossz helyen mutatta a térképen. (Ja mert hogy a GPS-em egy A4-es lap volt. De mint utóbb kiderült GPS-szel sem mentem volna többre, ugyanis, amikor Pákozdon - immár sötétben-éreztem, hogy megint nem jó valami, akkor leintettem egy szembejövő bringást, és megkérdeztem tőle, hogy hol a bánatban vagyunk, mire ő "fogalmam sincs". Pedig neki volt GPS-e. Még jó, hogy ő is Agárdra akart eljutni, úgyhogy segített elvergődni a célig.) A tekerés közben megfigyeltem, hogy alig volt hobbi bringás, ellenben számos ezerrel hajtó őrült, pont olyanok mint az autópályán azok, akik nem tudják levenni a lábukat a gázról. Összességében a túra kalandos, szép, de hobbi kerékpárosként semmiképp se számolj egy-két órával.

  válasz erre...

 • ibolyka 2017.07.15.   16:07

  ibolyka

  Szerintem igen jó élmény körbetekerni a tavat. Szeretek megállni a kilãtóknál. Van egy- két meredekebb szakasz, de összessében megtelek tőle energiàval.

  válasz erre...

 • SK74 2017.07.04.   12:06

  SK74

  Jó kis túra. Sajnos az út minősége hagy némi kívánni valót maga után. Agárdról indulva Pákozd felé sajnos elég rossz minőségű az út. Szerencsére kevés az autó.Pákozd után az erdei szakaszon inkább mondanám kritikusnak mint szimplán rossznak. A táj szép, de a fák gyökerei nagyon sok helyen felnyomták a burkolatot. Sajnos nem volt megfelelő az alap amire a burkolat került. Spóroltak. Sukoró után mikor elérjük az első strandot van egy két veszélyes kanyar(!)Csak lassan lehet menni,ha nem akar valaki kerékpárostul fürdeni. Velencén keresztül kell tekerni a strandon.Ezt nem mindenki tolerálja. Ha ezeken túl tesszük magunkat akkor egy kimondottan kellemeset tekerhetünk. Bő két óra volt nekünk kényelmes tempóban.Attól függően, hogy ki milyen erőnléttel bír, érdemes megválasztani az irányt. Agárdtól Pákozd irányába kényelmesebb, Velence irányába van egy-két emelkedő a tó túloldalán ami a másik irányba ugye lejtő. :)

  válasz erre...

 • Spéci 2017.05.15.   08:02

  Spéci

  Nagyon kellemes, sok látnivalóval, s nem utolsó sorban kulináris élménnyel gazdag kirándulásnak voltam az "elszenvedő" alanya.

  válasz erre...

 • balance 2017.04.24.   19:10

  balance

  Szuper volt.2 és fél óra alatt tekertük körbe normál tempóban ,egy 10 perces pihenővel .

  válasz erre...

 • Cilkó 2015.06.04.   17:15

  Cilkó

  Nagyon köszönöm!! Az augusztusi triatlonon szeretnék részt venni, és pillanatnyilag nem az időeredményem érdekel, csak az, hogy végig tudjam csinálni egy jó nehéz bringával :)

  válasz erre...

 • Szerkesztőség 2015.06.04.   16:27

  Szerkesztőség

  Kedves Cilkó! Nekünk 3-3 és fél órába telt 3 gyerekkel. 7, 9 és 11 évesek. 2-szer álltunk meg. 3 rövidebb emelkedő van benne. Egy Pákozdnál, a másik kettő a legvégén. Az utolsó elég meredek de nem több 200 méternél. Hajrá

  válasz erre...

 • Cilkó 2015.06.04.   16:12

  Cilkó

  Sziasztok! A domborzatról mondanátok pár szót? Ráérősen mennyi időbe telik körbebiciklizni? Előre is köszönöm a válaszokat: C.

  válasz erre...

 • sc09 2015.05.02.   08:24

  sc09

  A magyaroknak nagyon komoly szemléletváltásra volna szükségük. Abba kéne hagyni az örörkös siránkozást és elégedetlenkedést. Meg, hogy mindenbe beleviszik a politikát. A politikus eddig is mindíg hazudott és ezentúl is azt fogja csinálni. Ezt a hozzászólást Kukker részéről nagyon objektívnek és helyesnek találom. Ez a vezetés csinált valamit, örüljünk neki. Most készülök a kölykömmel a tó körüli kerekezésre. Biztosan jó lesz, szarok rá ha néhol nem egy kerékpáros sztrádát fogunk találni. Nem azért megyünk, hogy a hiányosságokat számoljuk össze hanem, hogy jól érezzük magunkat. Üdv. mindenkinek!

  válasz erre...

 • Aszfaltszaggató 2015.04.20.   09:46

  Aszfaltszaggató

  A kerékpárút-járda!! az északi részen Pákozd belterületén sportolásra kerékpározásra alkalmatlan.sok gyalogos iskolás stb.ésszerűtlen kialakítás!!! és balesetveszélyes!!!

  válasz erre...

 • jimjim 2015.01.06.   21:31

  jimjim

  A Velencei tó kapuja projekt elkészülése után, a délkeleti szélén is önálló kerékpárút van.

  válasz erre...

 • bentondoktor 2014.12.27.   18:33

  bentondoktor

  Ma, szép napos téli napon tekertem körbe a tavat. Az út mindenhol nagyon jó, végig ki van táblázva, illetve jelzés van az aszfalton. Szerintem a déli parti út sem rossz, nyilván csúcsidőszakban sok gyalogost kell kerülgetni, de hát ez van.

  válasz erre...

 • moncsika 2014.08.03.   21:59

  moncsika
 • moncsika 2014.08.03.   21:58

  moncsika
 • Sz_aladar 2014.07.22.   15:24

  Sz_aladar

  http://www.velenceitonal.hu/adatlap/szabadido/ketkereken+a+velencei+to+korul+

  válasz erre...

 • Danii 2014.07.21.   15:40

  Danii

  Nem tudja valaki pontosan hány km-et az egész??:)

  válasz erre...

 • SiMoon 2014.07.08.   07:28

  SiMoon

  Várhatóan egy hónapon keresztül használhatatlanná válik a Kisfalud és Dinnyés között, a Császárvíz mellett húzódó kerékpárút, különösen az M7-es alatti szakasza, mert pótolják a Velencei-tó vizét!!! B-megoldásként a Pákozdot Dinnyéssel összekötő, alacsony forgalmú úton lehet a tókerülni. http://www.mozgasvilag.hu/kerekpar/hirek/feltoltik-a-velencei-tavat-lezarjak-a-bringautat

  válasz erre...

 • Kukker 2014.03.12.   09:20

  Kukker

  Semmi koze ennek a valasztasokhoz. A lenyeg az, hogy elkeszult, a masik kormany idejen semmi nem keszult el. Oruljetek neki es ne ugy fogjatok fel, hogy a valasztasokra keszul, hanem nekunk keszul. A masik kormany semmit nem csinalt, ezt meg ugy fogjatok fel, ahogy van....semmit nem csinalt nekunk! A magyarok mindig panaszkodnak es politikat kevernek a dolgokba. Ha van az a baj, ha nincs az a baj, oruljetek mar egyszer es ertekeljetek azt amit a kormanyunk ertunk tesz!

  válasz erre...

 • Megasütemény 2014.03.09.   19:38

  Megasütemény

  Ma tekertem körbe a tavat. A déli parton már kb. 80%-ban kész az új / felújított bringaút. Ha jól emlékszek a projektről szóló táblára, akkor ápr. 30-ig tart a kivitelezés. A minőség elég jónak tűnik, azt viszont nem tudom, hogy a nyári csúcsban mennyire lehet majd haladni a gyalogosoktól. Sok helyen osztott / közös járdaszakaszon vezet az út. Egyébként út közben azon gondolkoztam, hogy mennyivel több dolog megépülne, megszépülne, ha évente lennének választások :-)

  válasz erre...

 • Béla 2013.10.24.   18:00

  Béla

  Most jártunk arra, az Agárd-Pákozdi kereszteződés közötti szakaszt most építik, a választásokra kész lesz :-) Az északi part nagyon jó, Velence területén igen, a parton megy, csak követni kell a táblákat, a déli part, hát igen, az szar.

  válasz erre...

 • Vitya 2013.06.13.   15:44

  Vitya

  Sajna a déli parti kerékpár út az úgy szar ahogy van.

  válasz erre...

 • Jahno 2013.06.12.   21:37

  Jahno

  Pfff, táblázás-útbaigazítás is megérne egy külön blogot, az biztos. Dinnyés-Agárd közt a \"régi\" kerékpárút eleje le is volt zárva, táblán a bicaj áthúzva, majd kis terelőtábla, hogy az \"új\" kerékpárút >>> erre. Az átvitt Dinnyésen, ami rendes közút. Én meg hittem az ilyen marhaságnak, mert mondom ha bicajút, akkor gyerekkel is be lehet vállalni: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/sportert-elelos-allamtitkarsag/hirek/korbebiciklizheto-a-velencei-to-a-kerekparut-befejezo-szakaszanak-atadasan-czene-attila-is-reszt-vett Persze, körbebiciklizhető, csak nem dedikált úton. Inkább nem mondok csúnya szavakat. Az új út viszont messzebb megy a tótól, part felé gondolom előbb belevbotlottunk volna egy rendes fagyizóba, vagy bármibe, mert így ebben a formában a déli részén nem sikerült. Pákozd Dinnyés közt meg hiába gyér a forgalom, nekem az a biztonságostól kicsit messze volt, mikor jött a tartályos autó, szemből meg Vérpistike próbálta előzni a \"tötymörgőt\". Velencén keresztül azt sem tudtam merre kell menni, csak itt a térképen látom, hogy le kellett volna menni a strandra, ami ott szintén nem egyértelmű, de legalább az út is keskeny 2 autónak, kapubejáróknál viszont 10 centi szintkülönbség van, ami megint nem bringabarát megoldás. Így tökönpaszulyon visszakerültem a kocsiért, azzal családért, majd irány haza. Innentől éljen a négykerék, asszonnyal sem sikerült megkedveltetni a bringázást, majd kocsival lejövünk a kempingbe lábat lógatni és kész. Jobb ötletem nincs.

  válasz erre...

 • min 2013.04.14.   22:47

  min

  Dinnyés-Agárd közötti, part mentén húzódó kerékpárútnak nevezett valamit inkkább hagyjuk...

  válasz erre...