Menü

Velencei tó kerékpárút térkép

Jelmagyarázat


Kerékpárút - Autóforgalomtól mentes, önálló kerékpárút, vagy gyalog- kerékpárút
Kijelölt útvonal - kijelölt útvonal utcákon, utakon

A térkép utca-szintű részletességgel igyekszik követni a hivatalosan kijelölt Velencei tó körüli kerékpárút vonalvezetését, megkülönböztetve a különálló kerékpárutakat és a közúton kijelölt szakaszokat, akár 3D-ben is.
Természetesen mindenki kedve szerint eltérhet az ajánlott útvonaltól (aranyszabály, hogy a tó lehetőleg mindig ugyanarra az oldalra essen :) )

Kattints! A térképen valamennyi útvonalról és pontról bővebb információkat kapsz, ha ráklikkelsz.

Töltsd le 3D-ben! 

A térkép letölthető a Google Earth, vagy egyéb gps alkalmazásokhoz, így akár 3D-ben is lecsekkolhatod a bringautakat: Klikk ide!

A térképpel kapcsolatos észrevételeket, az útvonalakkal kapcsolatos személyes tapasztalatokat a bringautak@mozgasvilag.hu e-mail címre várjuk. A beérkezett infók alapján kiegészítjük a leírásokat.

 


Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Spéci 2017.05.15.   08:02

  Spéci

  Nagyon kellemes, sok látnivalóval, s nem utolsó sorban kulináris élménnyel gazdag kirándulásnak voltam az "elszenvedő" alanya.

  válasz erre...

 • balance 2017.04.24.   19:10

  balance

  Szuper volt.2 és fél óra alatt tekertük körbe normál tempóban ,egy 10 perces pihenővel .

  válasz erre...

 • Cilkó 2015.06.04.   17:15

  Cilkó

  Nagyon köszönöm!! Az augusztusi triatlonon szeretnék részt venni, és pillanatnyilag nem az időeredményem érdekel, csak az, hogy végig tudjam csinálni egy jó nehéz bringával :)

  válasz erre...

 • Szerkesztőség 2015.06.04.   16:27

  Szerkesztőség

  Kedves Cilkó! Nekünk 3-3 és fél órába telt 3 gyerekkel. 7, 9 és 11 évesek. 2-szer álltunk meg. 3 rövidebb emelkedő van benne. Egy Pákozdnál, a másik kettő a legvégén. Az utolsó elég meredek de nem több 200 méternél. Hajrá

  válasz erre...

 • Cilkó 2015.06.04.   16:12

  Cilkó

  Sziasztok! A domborzatról mondanátok pár szót? Ráérősen mennyi időbe telik körbebiciklizni? Előre is köszönöm a válaszokat: C.

  válasz erre...

 • sc09 2015.05.02.   08:24

  sc09

  A magyaroknak nagyon komoly szemléletváltásra volna szükségük. Abba kéne hagyni az örörkös siránkozást és elégedetlenkedést. Meg, hogy mindenbe beleviszik a politikát. A politikus eddig is mindíg hazudott és ezentúl is azt fogja csinálni. Ezt a hozzászólást Kukker részéről nagyon objektívnek és helyesnek találom. Ez a vezetés csinált valamit, örüljünk neki. Most készülök a kölykömmel a tó körüli kerekezésre. Biztosan jó lesz, szarok rá ha néhol nem egy kerékpáros sztrádát fogunk találni. Nem azért megyünk, hogy a hiányosságokat számoljuk össze hanem, hogy jól érezzük magunkat. Üdv. mindenkinek!

  válasz erre...

 • Aszfaltszaggató 2015.04.20.   09:46

  Aszfaltszaggató

  A kerékpárút-járda!! az északi részen Pákozd belterületén sportolásra kerékpározásra alkalmatlan.sok gyalogos iskolás stb.ésszerűtlen kialakítás!!! és balesetveszélyes!!!

  válasz erre...

 • jimjim 2015.01.06.   21:31

  jimjim

  A Velencei tó kapuja projekt elkészülése után, a délkeleti szélén is önálló kerékpárút van.

  válasz erre...

 • bentondoktor 2014.12.27.   18:33

  bentondoktor

  Ma, szép napos téli napon tekertem körbe a tavat. Az út mindenhol nagyon jó, végig ki van táblázva, illetve jelzés van az aszfalton. Szerintem a déli parti út sem rossz, nyilván csúcsidőszakban sok gyalogost kell kerülgetni, de hát ez van.

  válasz erre...

 • moncsika 2014.08.03.   21:59

  moncsika
 • moncsika 2014.08.03.   21:58

  moncsika
 • Sz_aladar 2014.07.22.   15:24

  Sz_aladar

  http://www.velenceitonal.hu/adatlap/szabadido/ketkereken+a+velencei+to+korul+

  válasz erre...

 • Danii 2014.07.21.   15:40

  Danii

  Nem tudja valaki pontosan hány km-et az egész??:)

  válasz erre...

 • SiMoon 2014.07.08.   07:28

  SiMoon

  Várhatóan egy hónapon keresztül használhatatlanná válik a Kisfalud és Dinnyés között, a Császárvíz mellett húzódó kerékpárút, különösen az M7-es alatti szakasza, mert pótolják a Velencei-tó vizét!!! B-megoldásként a Pákozdot Dinnyéssel összekötő, alacsony forgalmú úton lehet a tókerülni. http://www.mozgasvilag.hu/kerekpar/hirek/feltoltik-a-velencei-tavat-lezarjak-a-bringautat

  válasz erre...

 • Kukker 2014.03.12.   09:20

  Kukker

  Semmi koze ennek a valasztasokhoz. A lenyeg az, hogy elkeszult, a masik kormany idejen semmi nem keszult el. Oruljetek neki es ne ugy fogjatok fel, hogy a valasztasokra keszul, hanem nekunk keszul. A masik kormany semmit nem csinalt, ezt meg ugy fogjatok fel, ahogy van....semmit nem csinalt nekunk! A magyarok mindig panaszkodnak es politikat kevernek a dolgokba. Ha van az a baj, ha nincs az a baj, oruljetek mar egyszer es ertekeljetek azt amit a kormanyunk ertunk tesz!

  válasz erre...

 • Megasütemény 2014.03.09.   19:38

  Megasütemény

  Ma tekertem körbe a tavat. A déli parton már kb. 80%-ban kész az új / felújított bringaút. Ha jól emlékszek a projektről szóló táblára, akkor ápr. 30-ig tart a kivitelezés. A minőség elég jónak tűnik, azt viszont nem tudom, hogy a nyári csúcsban mennyire lehet majd haladni a gyalogosoktól. Sok helyen osztott / közös járdaszakaszon vezet az út. Egyébként út közben azon gondolkoztam, hogy mennyivel több dolog megépülne, megszépülne, ha évente lennének választások :-)

  válasz erre...

 • Béla 2013.10.24.   18:00

  Béla

  Most jártunk arra, az Agárd-Pákozdi kereszteződés közötti szakaszt most építik, a választásokra kész lesz :-) Az északi part nagyon jó, Velence területén igen, a parton megy, csak követni kell a táblákat, a déli part, hát igen, az szar.

  válasz erre...

 • Vitya 2013.06.13.   15:44

  Vitya

  Sajna a déli parti kerékpár út az úgy szar ahogy van.

  válasz erre...

 • Jahno 2013.06.12.   21:37

  Jahno

  Pfff, táblázás-útbaigazítás is megérne egy külön blogot, az biztos. Dinnyés-Agárd közt a \"régi\" kerékpárút eleje le is volt zárva, táblán a bicaj áthúzva, majd kis terelőtábla, hogy az \"új\" kerékpárút >>> erre. Az átvitt Dinnyésen, ami rendes közút. Én meg hittem az ilyen marhaságnak, mert mondom ha bicajút, akkor gyerekkel is be lehet vállalni: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/sportert-elelos-allamtitkarsag/hirek/korbebiciklizheto-a-velencei-to-a-kerekparut-befejezo-szakaszanak-atadasan-czene-attila-is-reszt-vett Persze, körbebiciklizhető, csak nem dedikált úton. Inkább nem mondok csúnya szavakat. Az új út viszont messzebb megy a tótól, part felé gondolom előbb belevbotlottunk volna egy rendes fagyizóba, vagy bármibe, mert így ebben a formában a déli részén nem sikerült. Pákozd Dinnyés közt meg hiába gyér a forgalom, nekem az a biztonságostól kicsit messze volt, mikor jött a tartályos autó, szemből meg Vérpistike próbálta előzni a \"tötymörgőt\". Velencén keresztül azt sem tudtam merre kell menni, csak itt a térképen látom, hogy le kellett volna menni a strandra, ami ott szintén nem egyértelmű, de legalább az út is keskeny 2 autónak, kapubejáróknál viszont 10 centi szintkülönbség van, ami megint nem bringabarát megoldás. Így tökönpaszulyon visszakerültem a kocsiért, azzal családért, majd irány haza. Innentől éljen a négykerék, asszonnyal sem sikerült megkedveltetni a bringázást, majd kocsival lejövünk a kempingbe lábat lógatni és kész. Jobb ötletem nincs.

  válasz erre...

 • min 2013.04.14.   22:47

  min

  Dinnyés-Agárd közötti, part mentén húzódó kerékpárútnak nevezett valamit inkkább hagyjuk...

  válasz erre...