Sigma, Slime és Ritchey újdonságok - Eurobike 2013 Hír

Sigma, Slime és Ritchey újdonságok - Eurobike 2013 Hír

Kakuk András
Kakuk András
2013/09/23
GPS a Sigma komputerekben, újgenerációs defekt-gátló trutyi, és Ritchey kultikus bajusza
Hirdetés

Lámpák
Városi közlekedésnél számunkra az USB töltős lámpa az alap. A zöld hozzáállás mellett az is mellettük szól, hogy olcsóbb a karbantartásuk és nem kell elemet cserélni bennük. A szűk keresztmetszet itt az, hogy a pici, trendi formájú lámpák kis méretű aksija meddig bírja a terhelést? 

A Sigma erre a piacra 2014-ben egy ütős kis csomaggal érkezett.

 

Sigma
Sigma

Galériához klikk a képre!

 

A Sigma Mono FL és RL első és hátsó lámpa kombó kiválóan teljesít. Az RL 7 illetve 8, míg az SL 5 illetve 8 óráig bírja szuflával, attól függően, hogy folyamatosan világító vagy villogó módban használjuk. Ki/be kapcsoláshoz elegendő méretű gombot alkottak, hogy akár kesztyűben is egyszerűen tudjuk kezelni. Bár ebben a kategóriában a Sigma nem kommunikálja a lumen értékeket, a 0,5 watt erősségű ledek fényerőssége több mint elégséges. Fogyasztói ára 20 Euró körül mozog, ami a piaci árakhoz képest kedvező.

 

Kütyük
Az idei év újdonsága Sigmáéknál, a Rox sorozat 10.0-s verziója, ami az első GPS-szel felszerelt kerékpáros computer a gyártól. Önmagától ettől a ténytől nem kell hasra esni, de a 10-es verzió sokkal többet tud annál, mint ami ebből az egy sorból kihallatszik.

A GPS nem csak felveszi az útvonalat, de előre feltöltött út alapján navigál is. A navigálás funkció több illusztrált üzenetet jelenít meg, mint pl: a táv és idő a megérkezésig, rossz irány és letértél az útról üzenet, illetve az útvonal nézetet. A Rox széria legújabb darabja minden ANT+ technológiát használó kütyüvel kommunikál, így a saját gyártmányú sebesség-, szívritmus-, és fordulatszámmérőn felül, az ilyet technológiát használó watt mérőt is össze tudod vele párosítani.

 

Sigma
Sigma

Galériához klikk a képre!

 

A BikeFun kínálatában a ROX 10.0 basic (csak az óra, seb.mérés stb GPS alapján): 79.990,- Ft-ért és a ROX 10.0 set (pulzus, seb., pedálfordulat jeladókkal): 99.990,- Ft-ért kapható.

Az app-okat imádó felhasználókra is gondolt a márka, és a R1-re elkeresztelt pulzusmérő övet Bluetooth technológiával szerelte fel. Minden Blutooth Smart Ready technológiát használó okos telefonnal össze lehet párosítani, így a telefonon futó sport app, egy igen hasznos adattal bővül.

 

Slime
Bár azt gondolná az ember, hogy egy defektmentesítő folyadék háza táján már nem lehet semmi újat kigondolni, Slime-nál akadt a jövő évre is szenzáció. 2014-től teljesen új, latex anyagot használ egyedül a világon, amitől sokkal könnyebbé válik. 6-8 hónap élettartam garantált, de akár 12 hónapig is eléldegél a belsőben, vagy a külsőben, ugyanis kapható a belső nélküli gumikhoz használt változat is. 

Slime testvércége a Genuie Innovations által forgalmazott CO2 pumpák 2014-től itthon is kaphatóak lesznek, természetesen kedvező áron. Köztük a tényleg igazán extra kicsi CO2 pumpa(fej), a , amely az egyetlen CO2 pumpa, mely elég kicsi ahhoz, hogy teli-, illetve aero kerekehez lehessen használni. 

 

Ritchey
Azt mondják, semmi sem mutatja jobban a minőséget mint az, hogy a tulajdonos a saját nevét és képét adja hozzá. Hát Ricsi bácsi évek óta minden Eurobike-on személyesen feszít a standon, kultikus bajuszával. Nem volt ez máshogy idén sem. Ugyan most nem sikerült a mountain bike egyik ősatyjával összefutnunk, de a népszerű és vagány cuccait így is meglestük.

Retro canga
Rögtön a stand szélén egy klunkerz-stílusú retro bike vonz magához, mint a fémgolyót a mágnes. Aki kicsit mélyedt már az MTB múltjába, ismeri a mai terepkerékpárok dinoszauruszának megfelelőjét (akik pedig még nem, azoknak figyelmébe ajánljuk a Klunkerz c. filmet…). Kontrafék, mai városi vázforma de széles, ballonos gumikkal. Jelen esetben a kontrafék hibádzott, de így is meghajtottuk volna a szép emlékek kedvéért.

 

Ritchey
Ritchey

Galériához klikk a képre! 

 

P29er váz
Nem újdonság a vagány, azonnal-akarom kategóriájú CrMo-ból készült, retro hatású váza Ritchey bácsinak. Ám a szokásos simogatáson felül mégis akadt valami új rajta. 2014-től elérhető lesz DM (azaz direct mount)-felfogatású első váltó opcióval is, követve az új trendeket… és ha már trend, érdemes megjegyezni, hogy továbbra is elérhető lesz 27.5” kerékmérettel is. Egyébként pedig a hazai forgalmazónál épp akcióban vannak a vázak.

Vector EVO WCS
A szuper könnyű (220 gramm), sínes-rendszerű nyereg. A különleges kiképzésnek és választott anyagoknak köszönhetően a karbon sín a Vector Wing rendszerrel együtt tökéletes merevséget, oldalt pedig kellő rugalmasságot biztosít, hogy tekerés közben maximális komfortot érezzünk. Kemény párnázásából arra következtettünk, hogy hosszú távú tekerések nagyágyúja lesz.

Műremek pedálok
Egyszerűen szépek és szépen egyszerűek. A Comp V4 pedál 340 grammos (párban) súlya sem elhanyagolandó.

26-27.5-29
Ezek mellett természetesen Ritchey bácsi is lépett a 650B azaz 27.5"-os kerékméret felé, így a Z-Max WCS és Comp külső elérhető lesz az új méretben. Ami a külsőkhöz tartozó kerékszetteket érinti: 3 újdonság lesz. Egy karbon országúti, egy könnyű alu országúti és az új termékcsalád, a Trail könnyű de strapabíró kerékszettje.

Ez utóbbi 21 mm széles, tubeless, alumínium felniket kapott. Centerlock-os, elöl normál 9 mm-es, 15mm-es vagy 20 mm-es tengellyel, hátul normál 9 mm-es vagy 142×12 Thru-axle tengellyel lesz elérhető. Persze lesz mind a három kerék átmérővel…

Trail
Egy új termékcsaláddal is bővült a kínálat: a súlyorientált enduro és all mountain, azaz könnyed extrém felhasználást megcélzó Trail-vel. Széles kormányok (740 mm széles karbon vagy alu low riser – 276 illetve 193 grammos súllyal, 710 mm széles egyenes karbon valamint 720 mm széles egyenes alu), hosszabb nyeregcsövek (400 mm hosszban alu vagy karbon kivitelben – 235 illetve 181 gramm), és vaskos zéró-emelkedésű kormányszárak (45, 60-110 mm hossz, 4 csavaros kivitel – 115 grammos súly 70 mm-es hosszban).

Mindent összevetve a standon a megszokott visszafogottság, letisztultság, és az örökség szellemisége volt érezhető. Ritchey bácsi cuccai nem véletlen oly népszerűek és keresettek szerte a világon. Tervezési hátterük igazi garancia a megbízhatóságra.

A Sigma, Slime és Ritchey hazai forgalmazója a BikeFun Kft. Nézz szét a kínálatukban! 

Hirdetés