Thule bringás újdonságok Hír

Thule bringás újdonságok Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2019/10/14
Körbenéztünk a Thule bringás újdonságai között.
Hirdetés

Ha valaki megkérdezné, hogy a nagy szakmai kiállítások látogatásában (Outdoor, Eurobike) van-e valami közös, gondolkodás nélkül vágnám rá, hogy a THULE stand meglátogatása. Persze ehhez nem csak a letisztult, funkcionális termékek kellenek, hanem a kiváló ízvilágú, erős espresso machiatto is, amit egy valódi világbajnok barista készít nekünk... de persze főleg azért, mert imádjuk a Skandináv cég cuccait.

Az idei, vagyis a jövő évi, 2020-as kerékpáros kínálatból három újdonságot ragadtunk ki:

  

Rend a lelke mindennek

A Locker 55 a rendmániás és rendszerető bringások kedvence lesz.

 

Thule Locker 55 - minden cuccunk rendszerezve Forrás: Paraferee - Mozgásvilág
Thule Locker 55 - minden cuccunk rendszerezve
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág

 

Egy-két napos bringázáshoz szükséges felszereléseinket helyezhetjük el benne úgy, hogy akár "csukott szemmel" is megtalálunk utána benne mindent. Van benne rekesz a szerszámoknak, energiagéleknek és egyéb kiegészítőknek, van a bringás cipőnknek, a nagy rekeszben pedig külön hely a sisakunknak és a ruháinknak... no meg egy légmentesen és vízállóan záródó rekesz a használt cuccainknak. Ha pedig a nagy rekeszben levő sok-zsebes-rendszerezőt nem szeretnénk használni, csak kipattintunk négy patentszemet, és csak félretoljuk, hogy egyetlen nagy rakterünk legyen. A táska vállon is hordható, de kézi fülei is vannak a két rövidebbik oldalán és a fedelén. 

 

Hátvédelemmel ellátott málhás

A Rail 12 Pro az endurosok és nagyobb biztonságra vágyó bringások számára lehet érdekes.

 

Thule Rail 12 Pro - Koroyd gerincvédő Forrás: Paraferee - Mozgásvilág
Thule Rail 12 Pro - Koroyd gerincvédő
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág

 

A hátizsák lelke az eltávolítható Koroyd hátbetét, mely tulajdonképpen egy méhsejt-szerkezetű EPS műanyaglap – könnyű, jól szellőzik, viszont a méhsejtek falainak hosszában érkező erőket jól nyeli el (CE level1). Ha ismerős a betét neve, nem csoda, mivel a gyártó pár éve a sisakgyártásba is „beszállt” más gyártókkal karöltve. A táska másik nagy erénye, annak mérete és formája, melyeket úgy alakítottak, hogy kiválóan illeszkedjen hátunkra minden testhelyzetben. 12 literes űrtartalma, és megszámlálhatatlan rekesze, zsebe, akasztója révén szinte mindent magaddal tudsz vinni, amire csak szükséged lehet egy hosszú bringázás során. Ráadásul még egy 2,5 literes ivószatyor is belekerült, így a hidratálás is megoldott. Hamarosan teszteljük így részletesebb leírást is tudunk adni róla...

 

Világgá mentem

A Shield Pannier táskák a világjáró trekking túrák csomagszállítói. Alapvető elvárás egy ilyen út során, hogy a ránk leselkedő változatos időjárások mindegyikében jól láthatók és szárazak maradjunk - jelen aspektusban legalább a cuccaink, így ezek a táskák is fluo színezésű vízálló anyagból (IP64), valamint rengeteg fényvisszaverő résszel készülnek.

 

Thule Shield Pannier - vízálló és jól látható Forrás: Paraferee - Mozgásvilág
Thule Shield Pannier - vízálló és jól látható
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág

 

Hátoldalukon a Thule saját fejlesztésű, különleges bilincs-rendszere található, aminek köszönhetően könnyedén rakjuk fel, és vesszük le a Thule csomagtartóról. A táskák háta kapott egy mágnest is, mely révén stabilan rögzülnek a tartóhoz, ám amikor szükség van rájuk, könnyedén levehetők. A táskába felülről egy nagy nyíláson át pakolhatunk. Belül több kisebb rekeszt is találunk, melyek segítségével könnyen rendszerezhetjük cuccainkat. Vállhevedert illetve akár lámpákat is csíptethetünk a táskákra, így a bringánkról lepattanva könnyedén magunkkal vihetjük a fontosabb cuccainkat, illetve növelhetjük a látásunkat és láthatóságunkat pl. egy-egy lámpa felhelyezésével.

 

Hirdetés