Tökéletesíteni a tökéletest

Tökéletesíteni a tökéletest

(x) - Támogatott tartalom
2017/10/13
Szétnéztünk a 2018-as Rudy Project újdonságok között.

IMG_5814_resize.JPG Forrás: Mozgasvilag.hu
IMG_5814_resize.JPG Forrás: Mozgasvilag.hu
Kép forrása: Mozgasvilag.hu

 

Bár eddig is fontos szempont volt az olasz gyártó designerei és mérnökei számára, hogy termékeik a lehető legszélesebb körben legyenek felhasználhatók – a szemüvegek és sisakok például egyaránt megfelelően használhatók országúti- és XC/túra terepkerékpározásra is – a sportágak fejlődésével és változásával egyes sportágakon belül nagyon eltérő, különleges igények alakultak ki. Egy olyan piacvezető márka számára, mint a Rudy Project, ezen szempontokat figyelembe kell vennie és követnie kell. Éppen ezért elkészült a gyártó történelmének első, kifejezetten terepkerékpározásra formált és készített fejvédője.

 

Ilyen még nem volt

Íme a Rudy Project első, kifejezetten trail illetve all mountain kerékpározásra tervezett bukósisakja, a Protera. Kényelmünkért a racsnis fejméretre állítható tarkórögzítés, a 18 darab szellőzőnyíláson keresztül áramló levegő és az antibakteriális bogárhálós szivacsozás felel. Ráadásul ez utóbbit úgy alakították ki, hogy könnyedén kivehető, mosható vagy akár cserélhető is (a sisakokban ez használódik el a leggyorsabban, így nem árt, ha 2-3 évvel a vásárlás után is használhatóvá varázsolhatjuk kedvenc fejvédőnket). Ezek mellett a homlokrésznél egy műanyag betét úgy emeli el a szivacsozást a sisak héjától, hogy a levegő folyamatosan áramolni tud közöttük, ezáltal megnövelt hatékonysággal szárítja a legizzadósabb részt.

 

IMG_5871_resize.JPG Forrás: Mozgasvilag.hu
IMG_5871_resize.JPG Forrás: Mozgasvilag.hu
Kép forrása: Mozgasvilag.hu
 

 

A terepkerékpározás során nagyobb tarkó- és halántékvédelmet várunk el sisakunktól, így a Protera kialakításánál ezekre is odafigyeltek – a héj mélyen lenyúlik hátul és két oldalt. Emellett erősebb konstrukció is, mivel Triple InMold-technológiával készült. Az EPS habrétegre nem csak felülről és oldalról, hanem alulról is polikarbonát héjat olvasztottak, így védve a lehető legtöbb helyen a puha anyagot az ütésektől és téve a sisakot még erősebbé.

A modell különlegessége a Strap-Quick-Change megoldás, mely révén az állhevedereket pillanatok alatt eltávolíthatjuk a sisakból – egyrészt könnyedén moshatjuk azokat, vagy a különböző szín opciókból válogatva egyedivé varázsolhatjuk a sisakunkat. 

 

Innovatív és előremutató

Bár a Sintryx telikeretes kialakítású, az alkalmazott Push Release technológia révén a lencse cseréje könnyebb, mint a félkeretes modellek esetében! Csak egy gombnyomás, és a keretünk – mely természetesen Grilamid alapanyagú, a kiemelkedő rugalmasság, strapabírás és ultrakönnyű súly elérése érdekében – két részbe nyílik!

Sintryx Forrás: Rudy Project
Sintryx
Kép forrása: Rudy Project

Ezen szemüvegbe is beintegrálták a Tralyx modellnél bemutatkozott és számos teszt során bizonyított Power Flow szellőzési rendszert, így a párásabb időjárás, illetve kisebb légmozgás során is biztosított a kellő szellőzés. További komfortot biztosítanak a nedvességre is tapadó gumírozású AdaptiveTips szárvégei, valamint a szintén gumírozott és állítható orrnyerge is. A lencsekínálatban megtaláljuk a szintén újdonságnak számító rendkívüli kontrasztot és vizuális élményt nyújtó Polar3FX HDR-család, valamint a rendkívül széles felhasználhatóságot és szemvédelmet nyújtó törhetetlen és fényre sötétedő ImpactX2-lencséket is.

 

Fejvédő a betondzsungel harcosainak

A sisak kínálat másik újdonsága a kifejezetten városi használatra tervezett, ezáltal igen zárt héjszerkezetű Central. Tarkónknál mélyre nyúlik, így biztosítva nagyobb védelmet. Ami érdekes, hogy ez a modell nem kapta meg az amúgy a Rudy Project kníálatában megszokott racsnis tarkórögzítést, így csak különböző vastagságú szivacsbetétekkel tudjuk fejünkre szabni azt.

 

IMG_5864_resize.JPG Forrás: Mozgasvilag.hu
IMG_5864_resize.JPG Forrás: Mozgasvilag.hu
Kép forrása: Mozgasvilag.hu

 

A Central is megkapta a Proteranál bemutatott heveder csere opciót. Vagány shieldet kapott, ami eltávolítható igény szerint...

 

Hihetetlen színek és kontraszt

Sokévnyi intenzív kutatás és fejlesztést követően megújul az eddigi Polar3FX technológia. A HDR technológiával ellátott lencsék, az eddigi polarizáltakhoz hasonlóan, kiválóan csökkentik majd a fénycsillogásokat és fénytöréseket – ezáltal redukálják a szemfáradását és növelik a komfortot és a kontrasztot – ám emellett rendkívüli vizuális látványt biztosítanak kiemelve a színeket és kontrasztot. A nagyobb tartósság és strapabírás érdekében ezen lencséket ellátták a forradalmi foltmentesítő és kopásgátló bevonattal is – nincs több ujjlenyomat.

 

 

Újdonság a látásjavításban

Annak ellenére, hogy a Rudy Project már eddig is piacvezetőnek számított a sportdioptriázás terén, újabb fejlesztéssel könnyítik meg a látáskorrekcióval élők aktív életét.

Sport Readers látásjavító megoldás Forrás: Rudy Project
Sport Readers látásjavító megoldás
Kép forrása: Rudy Project

  

Sokan vannak olyanok, akiknek a sportolás során csak a kilométeróra-, GPS kijelző-, mobiltelefon-, vagy térkép leolvasása során lenne szüksége a dioptria használatára. Emiatt legtöbbjük ilyen helyzetekben vagy egyáltalán nem hordott magánál megfelelő látásjavító eszközt, vagy ezen tevékenységhez hátizsákból, zsebből elővették az olvasószemüvegüket. Előbbi balesetveszélyes, utóbbi nem túl kényelmes... A Rudy Project vadonat új Rydon Sport Readers kínálata viszont komfortos, stílusos és gyors megoldást nyújt ezen helyzetekre.

A normál Rydon lencsék alsó részébe, kontúr nélkül egy olvasó dioptriát integrálnak, mely ezáltal a külső szemlélő számára észrevétlenül beleolvad a lencse többi részébe, a viselő számára pedig megfelelő látást biztosítanak olvasáshoz! Ezen megoldás 3 színben és 3 előre legyártott dioptriaértékkel lesz készletről elérhető – ezáltal sokkal olcsóbban és várakozási idő nélkül juthatunk dioptriás lencséhez!

 

Az összes újdonságról , ahol megtalálod a többi, 2018-ban elérhető Rudy Project terméket is.