Sigma 2015 Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2014/09/23
Magasságmérős komputer belépő áron, applikáció okostelefonra.
Hirdetés

A Eurobike standjai között járva nem hagyhattuk ki a német gyártó, a Sigma standját sem.

Adatok a kormányon
A komputerek terén a legtöbb modell nem változik, de azért ráakadtunk egy érdekes újdonságra. Azok számára, akik nem igénylik a GPS készülékek által nyújtott funkciókat, de a magasság adatokra kíváncsiak, ideális választás lehet a Sigma BC 14.12 STS ALTI névre keresztelt vezetékmentes új komputer.

 

Sigma BC 14.12 STS ALTI Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Sigma BC 14.12 STS ALTI
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

A hagyományos kerékpáros komputerek adatain felül (pillanatnyi seb., átlag seb., legnagyobb seb., megtett távolság, teljes letekert távolság) ez a készülék barométeres magasságmérésre is képes (aktuális magasság, kezdeti magasság, napi mászás, napi legnagyobb magasság, teljes mászás). Mi több, háttérvilágítással és hőmérsékletméréssel is rendelkezik. Ennek ellenére az olcsó, belépőszintű vezeték nélküli komputerek közé fog tartozni. Egy, a korábbiakhoz képest kisebb jeladóval lesz elérhető, ami még könnyebben szerelhető fel bármilyen villára.

 

Fény az éjszakában
Lámpák terén a vadonatúj Sigma Buster 200 előtt álltunk meg. A pofás, apró szilikon tokozású, alumíniumházas kerékpáros lámpa maximum teljesítménye 200 lumen és 50 méter. Ez bőven elégséges városban közlekedni, vagy ha épp úgy hozza a sors, biztonságban, lassan, lekeveredni a hegyről. 6 világítási módban működik: power (200 lm), standard (100 lm), eco (50 lm), alap villogó, gyors villogó, és SOS villogó. A legnagyobb teljesítményen 2, eco módban pedig 7 órát képes működni egy feltöltéssel az alapcsomagba tartozó akkumulátorral. A micro-USB töltési opcióval könnyedén akár munka közben is újra tölthetjük, ráadásul ehhez mindösszesen csak 3 órára van szükségünk. Felszerelése szerszámmentes, ráadásul, ha az alapból vele járó adapter nem tetszik, vehetünk hozzá gumírozottat 5 Euróért.

 

Sigma Buster 200 Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Sigma Buster 200
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

A lámpa alapból egy apró pontot kivéve vízálló: a töltő csatlakozója, a micro USB nyílás beázhat, ezt viszont ötletesen finomították. A lámpatest egy, a már említett szilikon tokot kapja, mely egyben dugóként lezárja a nyílást. Ez ha nem is vízállóvá, de egy nagyobb esőtől védetté teszi a cuccot.

 

Aki bringázik, az fut is... vagy nem!?
Akár a bringázás kiegészítő sportjaként, vagy konkrétan a futásért futsz, a Sigma RC Move pulzusmérős órája minden támogatást megad, hogy még jobb legyél.

 

Sigma RC Move Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Sigma RC Move
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

Az önmagában is kiváló órát a Sigma Move applikációval (lejjebb erről bővebben) tehető még teljesebbé, így a sebesség/távolság mérés is lehetővé válik, de visszafelé, az óráról akár a telefonon játszott zene hangerejét, vagy hangutasítással magát a telefont is kezelni tudod (mondjuk, hogy ne hívogassanak már, hisz éppen edzel).

A Sigma RC Move alaptartozékai közé tartozik egy USB-s "dugó", amivel vezeték nélkül kommunikálhat az eredményedről az óra és a számítógéped a Data Centerben (ez szintén jár az alapcsomaghoz).

Amúgy ugyanazt a Bluetooth Smart pulzusmérő rendszert használja, amit mi is tesztelünk épp és amiről nemsokára exkluzív értekezést is olvashatsz.

 

App
Itt a Sigma MOVE applikáció, mely egyelőre csak az almás termékeken, iPhone vagy iPad készülékünkön fut.

De minek nekünk egy program, ráadásul a telefonunkra vagy a táblagépünkre?
Mert motivál. A program folyamatosan jelzi, mikor mozogtunk utoljára, mennyit és milyen lebontásban edzettünk eddig vagy épp utoljára.

Mert jobban követhető az edzésünk. Az applikáció futás/kocogás/edzés közben folyamatosan kommunikál a Sigma karóránkkal és a mellkas pántunkkal. Az így kapott adatokat (pulzusszám, sebesség, edzéssel töltött idő, megtett távolság) a készülék kijelzőjén láthatjuk, akár körönként is.

 

Sigma Move applikáció Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Sigma Move applikáció
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

Mert kielemezhetjük a teljesítményünk. Térképen analizálhatjuk edzésünk minden pillanatát, ezáltal fejlesztve magunkat és fokozva teljesítményünket.

Mert megoszthatjuk eredményeinket. Azonnal megmutathatjuk barátainknak és ismerőseinknek teljesítményünket.

Ezen tulajdonságok mellett a MOVE segítségével az órán keresztül vezérelhetjük a zene lejátszást is. Az applikáció működik csak a mellkas pánt használatával is!

 

Hirdetés