A Northwave jobb és olcsóbb lesz

A Northwave jobb és olcsóbb lesz

Simon Ádám
Simon Ádám
2014/09/09
Extrém dizájn, Michelin-baba, sör és tetkó a Northwave standján
Hirdetés

Jóárasított bringás cipők
A Northwave számunkra első sorban a kerékpáros cipői miatt érdekes, hiszen a tavalyi gyárlátogatáson sikerült meggyőzniük a márka minőségéről. 2015-re még nagyobb lehet az öröm, mert a két tépőzáras, belépő kategóriás modellek megújulnak és nálunk is elérhetőek lesznek. Az új modellek az "EVO" szócskát kapták, úgyhogy ezt keresd, ha ilyet szeretnél magadnak (Jet EVO, Spike EVO, Elisir EVO, Escape EVO).

 

Northwave gyerekcipő Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Northwave gyerekcipő
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

A belépő szint jellemzően a speckó tárcsás és csatos rögzítést nélkülözi, helyettük két tépőzár szolgál a lábhoz rögzítésre, illetve súlyban mérhető különbség a csúcsmodellekhez képest. Szellőzőnyílásokból nincs hiány és megjelenésre is exkluzív cipőkről van szó.

A felnövekvő generációra is gondoltak a Northwave-nél, két gyerekmodellel is találkoztunk a kiállításon. A Hammer Junior kedvező árával (várhatóan 21.990 Ft) is csábítólag fog hatni.

 

Extrém dizájn a lábadra
Nem csak a Northwave, de úgy általában a kerékpáros cipők dizájnjára a visszafogottság jellemző. Ezzel szakítanak jövőre, mert jön a 308 grammos Extreme Tech Plus MTB cipő szürke-fehér terepmintás dizájnnal, narancssárga elemekkel, amik extrém megjelenést kölcsönöznek viselőjük számára. Ráadásul ugyanezen dizájn alapján a cipőtől kezdve a zoknin, a nadrágon, a kerékpáros kesztyün és mezen át, egészen a bringás szempáig és bukóig rendelkezésre áll kerékpáros ruházat (ami egyébként a Northwave egyik jelmondata is: "Kerékpáros felszerelés tetőtől talpig")

 

Extreme Tech Plus Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Northwave Extreme Tech Plus
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Michelin-baba és Northwave
A Northwave all terrain bringáscipői 2015-től már a Michelin által gyártott talpakkal érkeznek, hiszen egy jó bringás all terrain cipőnek akkor is helyt kell állnia, ha a bringaútvonal melletti sziklás ösvényre csak gyalog lehet feljutni, mondjuk egy pazar kilátás érdekében. Ha magadra ismersz, jövőre keresd a kifejezetten terepre szánt Dolomites Evo és a Spider Plus 2 modelleket.

 

Cicanaci ellenzőknek
Ahogy a cipők színvilágában, úgy a ruházatban is megfiatalodott a Northwave. A montis vonal igényeit figyelembe véve Baggy nadrágpaletta kibővül 2015-re. A hagyományos fekete mellett, vagány kék és zöld színben is kaphatóak lesznek pöpec bringás nadrágok. Szellőzőkkel tarkított, praktikus zsebekkel felszerelt darabokra számíthatsz jövőre, különböző árkategóriákban. Az Idol Baggy Blue nacit pl. magamnak is el tudnám képzelni.

 

Beer mez Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Northwave Beer mez
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Sör, tetkó, bringásszoknya
Frissítették tehát a cipők és a nadrágok dizájnját, nem variáltak valamit akkor a mezekkel is? Dehogynem! Mondjuk a Beer fantázianevű mez grafikáját kétség kívül a Mozgásvilágtól nyúlták, de attól még (vagy pont emiatt) vagány. Akárcsak a Tattoo, ami akár szétvarrt karral, akár anélkül vagányul néz ki a terepen.

Különdíjas kedvencünk a kockás női bringás-szoknya, ami hagyományos bringás short-betétet rejt - egy ilyet kéne vinni haza a csajoknak is…

 

A mindig aktuális Northwave bringás ruházatot és a viszonteladók listáját a BikeFun Hungary Kft. weboldalán találod...

Hirdetés