Koncentráljunk a lényegre: Sigma 2016

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/09/22
Csak ami igazán fontos, de az ízlésesen...
Hirdetés

A Sigma bővelkedik a csúcskategóriás kerékpáros kütyükben: kamionokat megállásra késztető lámpáival, fülcimparezgést is kijelző komputereivel ott van az első sorban, ha kerékpáros kütyükről van szó.

A 2016-os újdonságok közül most mégis inkább azokat emeljük ki, amik a hétköznapi kerékpárosok és aktív életet élők igényeit elégítik ki és semmi több.

Sigma Pure 1 ATS

Ne vessz el a funkciókban

A Sigma Pure 1 ATS az adattengerben fuldokló kerékpárosoknak nyújt mentőövet azzal, hogy megkíméli őket a folyamatos gombnyomogatástól és funkciókereséstől. A kijelzőjén három sorban jól olvashatóan csak a lényeg látszik:

Sebesség, távolság, útidő. Ennyi.

Sigma Pure 1 ATS
Sigma Pure 1 ATS

Egyszer felteszed a bringádra, a Pure pedig mutatja Neked a legfontosabb alapinfókat automatikusan be/kikapcsolva önmagát a kerékpár mozgásától függően.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért előcsalogatható belőle az összes megtett távolság és az összes menetidő is, hogy tudd mikor van itt a generáloztatás ideje, vagy csak hogy elhencegj a haveroknak.

Sigma MySpeedy

A dizájnkomputer, avagy a kerékpár lelke

A Sigma MySpeedy bármelyik kerékpár megjelenését felturbózza, különböző, színes, vibráló borításával és a tizenegy külöböző animált kijelző-figura segítségével még a kerékpárod lelkét is előhívhatod vele

Sigma MySpeedy
Sigma MySpeedy

Mozgásérzékelője azonnal indítja is a mérést, amint megmozdítod a kerékpárod és ugyanígy ki kis kapcsolja az órát, ha letetted a bringát. Kerékméret-választójának köszönhetően nem kell táblázatból kibogarásznod a kerékméreted, hanem közvetlenül megadhatod azt 12-29"-es kerékméret között.

A kijelzőn óriási méretben láthatod aktuális sebességedet és az óra emlékeztet rá, ha veszélyesen gyorsan haladsz. A Pure 1 ATS-hez hasonlóan a leglényegesebb infókat kapod csak és semmi feleslegeset: aktuális sebesség, menetidő, távolság, össztávolság.

 

Sigma Brakelight

Figyelem, lassítok

Láttam már anno batár féklámpa megoldásokat kerékpárra, de azok minimalistának, diszkrétnek egyáltalán nem voltak nevezhetőek. A Sigma paktófékekez, v-fékekhez szerelhető apró lámpája ellenben igényesen megbújik a féktesten és azonnal pirosan világít, amint a (hátsó)fékhez nyúlsz - elemet cserélned nagyjából 100.000 fékezés után kell csak.

 

 

Sigma Brakelight
Sigma Brakelight

A városi kerékpározásnál is hasznos féklámpa valójában a bolyozást is engedő országúti kerékpárversenyeken a leghasznosabb, mert így a 40 km/h (vagy nagyobb) sebességgel egymás mögött néhány centire tekerő versenyzők gyorsabban reagálhatnak, ha fékezni kell.

Igazából tökmindegy ki a gyártó célcsoportja, én városi közlekedésre beszerzek magamnak egyet... mondjuk egy kéket... vaaagy pirosat, vaaagy...

Sigma Activo

Aktivitásfigyelés Sigma-módra

A fitnesz-karkötők piacáról manapság csak lemaradni lehet, amit a Sigma is szeretne elkerülni. Épp most jöttünk haza a EuroBike 2015 kiállításról, ahol a kerékpáros óráiról és lámpáiról ismert gyártó fitnesz-karkötőjét is megismerhettük. A beszélgetés alapján a Sigma Activo nagyjából a FitBit Charge-nak (vagyis a Charge HR pulzusmérő nélküli verziójának) felel meg.

Egysoros, de nagy kijelzője az időt, a lépéseket, a kalóriát, a távolságot mutatja és a Sigma saját (IOS, Android) alkalmazása egy hasonlóan csinos, dizájnos felületen teszi elérhetővé az ezekből kinyerhető összes adatot.

Rezgés helyett az Activo csipogással ébreszt és ugyanígy jelzi a napi aktivitási cél elérését.

Azonos szintű karkötők között az ár, vagy a dizájn lehet döntő, illetve annak, akinek már van mondjuk Sigma felhasználói profilja valamelyik másik Sigma sportküyü miatt, az márkahűségből, a már ismert felületen tárolhatja minden sportadatát.

Az itthon is elérhető Sigma kerékpáro kiegészítőket itt találod...

Hirdetés