Menü

2016.03.22.     Hozzászólás 0

Okos megoldások a Mitas palettáján

Szuper defektvédelem és belsőtlenítés mindenkinek


A Mitas cseh kerékpárgumi gyártó cég idei újdonságai közül kettő különösen említésre méltó fejlesztést is találtunk.

 

Textra, a defekt ellenfele

Indítsunk azzal, hogy a Cape Epic 8 napos mountainbike maratonon (aminek a Mitas a hivatalos gumiszállítója) 40 versenyző közül egy sem kapott defektet.

 

Textra Forrás: Mozgásvilág.hu

 

A Textra egy nagy sűrűségő polimer szálakból álló gumiréteg, ami a gumi belső oldalára került plusz rétegként és a futófelület mellett a gumi oldalfalát is védi (ez a tubeless rendszerű gumiknál előforduló oldalfal szakadásos defekteket előzi meg). Mivel az anyag rendkívül könnyű, elhanyagolható mértékben növeli meg a gumik össztömegét. Figyeld tehát a Textra feliratot a Mitas gumikon.

 

Belső nélküli rendszer mindenkinek

A Mitas másik nagy durranása a Tubeless Supra rendszer, ami a Top Design gumiknál érhető el és egy átalakító szettel és defektmentesítő folyadékkal akár hagyományos felnire is belső mentes rendszert építhetünk, nem kell új kerékszettbe beruházni.

Ezen kívül UST felnikkel szimplán belső nélkül is használható, vagy akár belsővel is szerelheted, hagyományos felnire.

 

Tubeless Supra Forrás: Mozgásvilág.hu

 

Belül is szép

Belsőgumik esetén is érdemes a Mitas márka termékeit keresni, a paletta kellően széles, sőt. A Gaadi Tube tökéletesített változata a lehető legjobb választás agyváltós, pedelec, vagy olyan bringák tulajdonosainak, akiknek nem csupán egy laza csuklómozdulat a gyorzárral kiszedni a kereket. A Gaadi Tube egy sima gumicső, egy felfújható virsli, ha úgy tetszik, ami tulajdonságának köszönhetően a kerék kiszerelése nélkül cserélhető a defektes belső. Tapasztalatból mondjuk, hogy baromira megkönnyíti a defektes bringás életét.

 

Olvass többet a témáról: mitas

Ajánló