Mi kell a Tour győzelemhez? Hír

(x) - Támogatott tartalom
2014/08/01
Olasz szenvedély, szilícium-völgyi technológia

Annak érdekében, hogy egy bringás meg tudja nyerni a Tour de France-ot, minden létező körülményt tudnia kell kezelni. Vincenzo Nibali a Rider-First Engineered, -ba fektette a bizalmát a Tour nagy részén.

Mivel remekül, fürgén mászik, kanyarodik és sprintel, ez volt a tökéletes választás a Tour legendás hegyeire. Ebben az évben különleges volt a rettegett 5., macskaköves szakasz, melyen Nibali nagy előnyre tett szert a riválisaival szemben.

 

Tour de France Forrás: specialized.hu
Tour de France
Kép forrása: specialized.hu

 

Ebben a sikerben nagy szerepet játszott az S-Works Roubaix SL4 bringája. A versenytársakhoz képest ez a bringa hihetetlen merev és stabil az ilyen körülmények között, köszönhetően a Zertz betéteknek és a CG-R nyeregcsőnek. A Roubaix egy darabban vitte át Nibalit a köveken és ismét bebizonyította, hogy minél simább a menet, annál gyorsabb.

 

Weapons of the Tour
Minden egyes szakasz teljesítése a csapat, a bringások és a kiválasztott felszerelés tökéletes kombinációján múlik. Azokon a sík szakaszokon, ahol az aerodinamikai hatékonyság volt a legfontosabb, Vincenzo és csapattársai az sisakot használták, mely biztosítja egy TT sisak aero- előnyeit, míg egy normál országúti sisak kényelmét és szellőzését nyújtja. Annak érdekében, hogy az erejét hatékonyan tudja az útra átvinni, S-Works Road cipőt használt, mely a FACT carbon talp merevségét kombinálja a Body Geometry Fit technológia kényelmével. Minden idők egyik legnedvesebb Tour-ja ez, ezért Vincenzo az külsők tapadására bízta magát, melyek Gripton keveréke lehetőséget nyújtott számára, hogy feszegesse a határait a tapadás csökkenése nélkül.

 

Tour de France Forrás: specialized.hu
Tour de France
Kép forrása: specialized.hu

 

A Tinkoff-Saxo csapat Rafal Majkája is dicsőséges első Tour-t tudhat a háta mögött, hiszen megszerezte a pöttyös trikót. Ő is a Tarmac-ra hagyatkozott a hegyeken, melyben a könnyű és aerodinamikus Roval CLX 40 kerekek is segíttették.