Ismét jó hangulat, és kemény verseny volt Visegrádon– X. Duna Maraton Hír

Tankó József
Tankó József
2009/07/05
Kicsit több mint 1500-an vágtak neki az embert próbáló melegben a jubileumi, 10. Duna Maraton különböző hosszúságú versenytávjainak. A célba mindenki sarasan, és kitikkadva, de fülig érő szájjal érkezett!
Hirdetés


A 2005-ös egyéni Európa-bajnok német Hannes Genze nyerte a jubileumi , 10. hegyikerékpáros MVM Duna Maratont,  a T-Mobile Top Maraton sorozat második állomását. A német Multivan Merida  Biking Team kerekese csapattársával, a svájci Andreas Kuglerrel  közel négy és fél órás tekerés után kéz a kézben haladt át a célvonalon.  A legjobb magyar a harmadik helyezett Parti András lett, aki 25 km-ig együtt haladt a mezőnytől elszökött meridásokkal, ám akkor defektet kapott. Emiatt olyan hátrányba került a jövő heti Európa-bajnokságra készülő magyar versenyző, hogy azt már nem tudta ledolgozni .


 
Duna Maraton
Forrás: Vanik Zoltán

A pilisi hegyekben megrendezett, az Inter Mountain Seriesbe is beletartozó nemzetközi versenyen nyolc ország mintegy 1500 bringása állt rajthoz, akik három távon, 100, 65 és 35 kilométeren, őrült melegben, az erdős szakaszokon  sár, és rendkívül magas páratartalom mellett  teljesítették a pályát. A célba érkezéskor a versenyzők egyrészt a kitűzött táv sikeres teljesítésének, másrészt a különösen dekoratív hostess hölgyeknek örülhettek leginkább. És ha ez sem lett volna elég, akkor egy kis lazító masszázsra is bejelentkezhettek a nagy tekerés után.

Duna Maraton
Forrás: Vanik Zoltán

A versenyzők mellett a rendezők a kísérőkre, az érdeklődőkre, és a gyerekekre is gondoltak. Szórakoztatásukra különböző rövid távú versenyeket, túrákat szerveztek, illetve a nagyon sok kiállító standján is érdekes dolgokkal ismerkedhettek meg az eseményre ellátogatok. A mi – Mozgásvilág- sátrunkban például értékes nyereményekért regisztrálhattak az érdeklődök, és megismerkedhettek a honlapunk egyediségével, és hasznosságával.

 

 


 

Férfiak, 100 km:
1.    Hannes Genze (német, Multivan Merida Biking Team)  4:29:31 óra
2.    Andreas Kugler (svájci, Multivan Merida Biking Team)  4:29:32
3.    Parti András (SRM Stevens Team) 4:46:40

Duna Maraton
Forrás: Vanik Zoltán

Nők, 65 km:
1.    Dósa Eszter (Vitalitás SE Golyán Kerékpár) 3:40:32 ó
2.    Cseh Veronika (Trek Józsefhegyi SE)  3:51:38
3.    Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST) 3:54:05

Duna Maraton
Forrás: Vanik Zoltán


Hirdetés