Érezd Ausztria legnagyobb mountain bike rendezvényének hangulatát!

Érezd Ausztria legnagyobb mountain bike rendezvényének hangulatát!

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2024/06/11
Több mint negyed évszázada, hogy megrendezték ez elsőt, azóta évről évre többezer mountain bikeos, köztük rengeteg magyar választja a Salzkammergut Trophyt!

Az elmúlt évek alatt klasszikussá, a terepkerékpárosok számára bakancslistás rendezvényre minden évben Európa számos országából, így Magyarországról is rengeteg bringás érkezik – tavaly 30+ nemzet, 4000+ résztvevője állt rajthoz Bad Goisernben! Mi ennek az oka? A választ a megbízható, emberközpontú, és kiváló rendezésben, valamint a meseszép környezetben kell keresni...

Éld át Ausztria legnagyobb mountain bike rendezvényének hangulatát!-7
A Hallstätter Salzberg megmászása híres és rettegett - a Trophy gyakran itt dőlt el a Once hell and back! mottó szerint.
Éld át Ausztria legnagyobb mountain bike rendezvényének hangulatát!-7
Forrás: Chris Gütl

Egy legendás trophy, hét mtb kategória

A Hallstatti-tó környéke lélegzetelállítóan szép hátteret és kiváló alapot ad egy kihívással bíró terepkerékpár-versenynek, de hogy mindenki, az edzettek és az újoncok is egyaránt megtalálhassák a saját maguk kalandját, rögtön 7 különböző távból választhatunk!

Mindközül a legextrémebb szokás szerint a 209 kilométeres táv, mely 7008 m szintemelkedést tartogat, de emellett még ott a 22, 37, 54, 59, 79 és 127 km-es táv is. Idén Te melyiket vállalod be?

Nem csak mountain bike, de gravel is

A terepkerékpárosok mellett a gravel szerelmeseit is várják a Salzkammergut Trophy-ra! Bár technikailag nem tartogat olyan kihívásokat, mint az mtb útvonalak, de a 67 kilométeres táv és közel 2000 méternyi szintemelkedés igazán sportos teljesítményt igényel. Ráadásul menetközben a Hallstatt Echerntal és Gosau-tó festői látképe igazi csemege lesz!

A szervezők a nagyon kezdőkre is gondoltak, így ha sokallod az előbbi opciót, válaszd a 22 kilométeres távot…

Éld át Ausztria legnagyobb mountain bike rendezvényének hangulatát!-5
A Trophy vasárnap a gyerekeké: az XC-versennyel és a játékos pályával két nagyon különböző verseny közül választhatunk!
Éld át Ausztria legnagyobb mountain bike rendezvényének hangulatát!-5
Forrás: Marc Schwarz

A gyerekek sem maradnak ki

Természetesen a Trophyn a kisebbek is bringázhatnak, méghozzá a vasárnapi SCOTT Junior Trophy keretében egy XC versenyen és egy játékos pályán is!

Az ebike sem probléma

Bár a kétnapos rendezvény utolsó napján már nem a komoly versenyzésé a terep, kalandból és szórakozásból nem lesz kevesebb!

Ha szereted az érdekes, izgalmas ügyességi játékokat és feladatokat (mint például az íjjászat), akkor a „Bosch eMTB kincsvadászat” nagyszerű szórakozást fog nyújtani számodra! E-bikekal vagy normál kerékpárral, egyedül vagy családosan is el lehet indulni, a cél, hogy minél töb feladatot oldj meg és gyűjtsd a pecséteket! Természetesen a legügyesebbek extra díjakat kapnak, de minden teljesítő megérdemli a trófeás pólót!

Éld át Ausztria legnagyobb mountain bike rendezvényének hangulatát!-6
A látogatókat nagyszerű program várja trial bemutatókkal, vezetett kerékpártúrákkal, koncertekkel, sátorral és sok mással.
Éld át Ausztria legnagyobb mountain bike rendezvényének hangulatát!-6
Forrás: Rudi Knoll
Éld át Ausztria legnagyobb mountain bike rendezvényének hangulatát!-6

Változatos kísérőprogramok

A versenyek mellett Bad Goisern központjában további nagyszerű programok is várnak! Így például számos kiállító és ismert márka kerül kiállításra az expo területén, ahol nem csak nézni, de kipróbálni is lehet majd a kerékpárokat! Ha nem szeretnél versenyezni, vezetett kerékpáros túrák, és helikopteres túrák is várnak majd! De nem szabad elfelejteni a legendás after-race partyt sem!


Találkozzunk 2024. július 12-14. között a 27. Salzkammergut Trophy-n Bad Goisernben!

További információt (magyar nyelven is) és a regisztrációt megtalálod a www.trophy.at oldalon.