Fergeteges lázban: NapoCup XCO és erdélyi BÜKK Maraton Hír

Fergeteges lázban: NapoCup XCO és erdélyi BÜKK Maraton Hír

(X) - Támogatott tartalom
2017/03/31
Egy olyan tél után, ami két keréken kevés mozgásteret hagyott, megváltásként érkezik a tavasz, és ezt mindenki közül leginkább a biciklisek tudják. Ha pedig ötvözzük a hűvös reggelek borzongását a verseny izgalmaival, biztos receptet kapunk egy felejthetetlen bringás élményhez, amit vétek lenni kihagyni.

Röviden:

gyere el újra a NapoCup XCO-ra és a kolozsvári BÜKK Maratonra.

 

NapoCup XCO és kolozsvári BÜKK Maraton Forrás: (c) Cluj pedealaza
NapoCup XCO és kolozsvári BÜKK Maraton
Kép forrása: (c) Clujul pedaleaza
Galériáért katt a képre!

 

NapoCup XCO - technikás és igényes

Az „összecsapások” 2017 április 29-én debütálnak, amikoris a NapoCup XCO, ami UCI C2 kategóriájú versenyszámnak felel meg, egy technikás és igényes pályát tár a biciklisek elé. A várhatóan több mint 150 versenyzőt rajthoz állító megmérettetés egyik pályaszakasza az idillikus Erdélyi Néprajzi Múzeum területén halad át. Tavaly Adrian Brzozka (JBG2 Professional MTB Team tagja) jelentős előnnyel, 1 perc 30 másodperccel nyert, amiből kitűnik, hogy az új helyeken való áthaladás jobb teljesítményre ösztönözte. A legfőbb megpróbáltatás azonban csak másnap következett.

 

NapoCup XCO és kolozsvári BÜKK Maraton Forrás: (c) Cluj pedealaza_FPlus
NapoCup XCO és kolozsvári BÜKK Maraton
Kép forrása: (c) Clujul pedaleaza_FPlus
Galériáért katt a képre!
 


Kolozsvári BÜKK Maraton XCM - 80 km, 2800 m szint az Erdélyi-középhegység érintetlen részein

A második nap - 2017. április 30. - újabb kihívása a kolozsvári BÜKK Maraton XCM futama, amely tavaly meghaladta az 1300-as résztvevői létszámot. Idén méltó módon ünnepli megrendezésének 6. évfordulóját, lévén az első UCI eseménynaptárba bejegyzett XCM futam Romániában, bekerülve ezáltal az UCI MTB Marathon Series sorozatába.

Jobban meggondolva, mindez magasra teszi a mércét úgy a pálya követelményeinek szempontjából, mint a hivatásos verzenyzők díjazását illetően, ami azt jelenti, hogy több pénz lesz játékban. Valószínüleg emiatt is, jelenleg, bő egy hónappal az esemény előtt, több mint 250 résztvevő regisztrált már.

Ha valaki lendületből megelőz, vagy éppen ellenkezőleg, lelkesít, hogy felvedd vele a ritmust, nagy az esély arra, hogy az illető Ben Thomas, Nagy-Britannia XCM bajnoka, vagy a német Lars Lindemann. Egy új, hosszú 80 km-es, 2800 m szintkülönbséget jelölő pálya máris bejárásra és felfedezésre kész, áthaladva az Erdélyi-középhegység kevésbé érintett természeti területein.


NapoCup XCO és kolozsvári BÜKK Maraton Forrás: (c) Cluj pedealaza
NapoCup XCO és kolozsvári BÜKK Maraton
Kép forrása: (c) Clujul pedaleaza

Galériáért katt a képre!
 

A regisztráció már mindkét versenyszámra elindult!

A regisztrációkat már mindkét szakaszra megnyitották a www.clujulpedaleaza.ro oldalon, és az első résztvevők már felvésték a nevüket a startlistára, így hát izgalommal várjuk, hogy valódi bringás ünnepet ülhessünk április utolsó hétvégéjén Kolozsváron!

Hirdetés