DT Swiss MedvésTrail MTB és terepfutó Challenge

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2023/05/05
Bár kevesen tudják, Somoskőújfalu és környéke, a Karancs és Medves több mint száz kilométernyi terepkerékpározásra alkalmas hivatalos útvonal található– szeptemberben egy izgalmas verseny kereteiben próbálhatod ki ezek egy részét!

A Karancs-Medvesben rendeztek már C2 kategóriás kerékpáros crossversenyt, de mtb marathont még soha, ráadásul a környéken 120 kilométernyi jelölt mountain bike útvonal található, így nem csoda, ha nagy várakozás övezi az e-Bike.hu MTB és terepfutó Challenge hat állomásos sorozatának Somoskőújfalu mellett, a Medves ösvényein megrendezésre kerülő zárófutamát! 

DT Swiss MedvésTrail MTB és terepfutó Challenge-1
DT Swiss MedvésTrail MTB és terepfutó Challenge-1

Verseny és kiegészítőprogramok

A versenyen egy 34 kilométeres kör lesz kijelölve, melyből a rövid egy, a hosszú táv pedig két kört fog letekerni a határtelepülés mellett, a Kakuk Lovasudvarban kialakított rajt/cél területről.

A kör technikás lejtmeneteket, tempós szakaszokat és látványos részeket is tartogat az indulók számára. A pálya érinti többek között a 2021-ben „Az év kerékpárútja” díjat nyert útvonalat – áthaladva a régi vasúti alagúton, mely világítás hiányában hosszú izgalmas perceket fog okozni minden indulónak – elhalad a Somoskői Vár mellett, át a Medvés-fennsíkon, majd a Salgó Vár fele.

Persze nem csak a 34 kilométeres körön/körökön lehet kipróbálni magunkat, hiszen lesz 10 kilométeres családi kör is! És ha már családok: a rajt/cél területen nem csak mosdó, büfé és rendezvénysátor várja a rendezvény alatt kilátogatókat, de számos kísérőprogrammal is készülnek a szervezők, hogy ne csak a kerékpárosok, és a legkisebbek is tartalmasan el tudják tölteni a napot!

DT Swiss MedvésTrail MTB és terepfutó Challenge-2
DT Swiss MedvésTrail MTB és terepfutó Challenge-2

MiniExpo és szerviz

A verseny érdekes színfoltja lesz a kísérőprogramok mellett megtalálható MAXXIS, MOTOREX és SWISSTOP standok, ahol a gyártók újdonságait lehet majd megnézni. De lesz még a DoctorBike által üzemeltetett szervizpont is!

Ha egy nagyszerű terepkerékpáros rendezvényre vágysz, a fővárostól alig másfél órányi útra, akkor szeptember 16-án ne maradj otthon - irány Somoskőújfalu! A futamra már azért is érdemes kellően edzeni, mert a kategóriák első három helyezettjei értékes nyereményekkel lesznek gazdagabbak – ezenkívül a helyszínen kerül sor a Challenge sorozat összetett eredményhirdetésére is! ...ha pedig mtb helyett inkább gravel bringa nyergébe pattannál, arra is van programjuk a szervezőknek, amiről hamarosan bővebb információkat találsz a honlapon - https://bikechallenge.hu/

DT Swiss MedvésTrail MTB és terepfutó Challenge-4
DT Swiss MedvésTrail MTB és terepfutó Challenge-4