Menü

2010.07.13.     Hozzászólás 0

Erdőbénye Drótszamár Fesztivál

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az első Erdőbénye Drótszamár Fesztivált. Az esemény keretében amatőr MTB maratont, bringapólót és futárversenyt (alleycat) bonyolítottak le a szervezők.

A július 10-ei MTB maraton központja a Béres Szőlőbirtok és Pincészet területén volt, míg maga a verseny útvonala a szőlő dűlőkön haladt és kétszer érintette a települést is. A résztvevők délután 13 órakor rajtoltak el az egy, illetve kétkörös versenyen. Az embert próbáló hőségben 89-en egy kört mentek, míg a két körös távot 24-en teljesítették. A díjakat a verseny házigazdája, Béres Melinda, valamint Erdőbénye polgármestere, Kántor Dezső adta át.

A hegyikerékpáros maraton után a Fesztivál rendezvényei átköltöztek Erdőbénye központjába, majd folytatásként a bringapólósok mérték össze tudásukat. A látványos körverseny végén az „EGYIK” nevű csapat győzött (csapattagok: Víkuny /Hatalyák Attila/, Dodi /Hageman József/, Celeb /Járosi Balázs/).
 
 
80880-erdobenye.jpg
 
A bringapólóval nem ért véget a fesztivál, a kivetítőn közvetített foci VB bronzmeccs után, sötétben zajlott le az Erdőbénye Alleycat (futárverseny), ahol a nők közül Tóth Éva és Magda Enikő, a férfiak közül Diós Gábor teljesítette a leggyorsabban a feladatokat.

MTB eredmények:

Egykörös verseny győztesei:


Gyerek: Zámbó Dániel

Junior női: Debreczeni Ildikó

Junior férfi: Mellau Ádám

Felnőtt női: Pignitzky Ágota

Felnőtt férfi: Peták Levente

Senior női: Lukács Eszter

Senior férfi: Mezei Zoltán

 Kétkörös verseny győztesei:

Felnőtt női: Volf Annamária

Junior férfi: Laborc Dániel

Felnőtt férfi: Farkas Attila

Senior férfi: Kis József

 A teljes eredménylista....itt elérhető...
Olvass többet a témáról: kerékpárverseny

Ajánló