Drón és további kütyük karácsonyra

Drón és további kütyük karácsonyra

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/11/24
A MyActionCam képrögzítésre alkalmas kütyüinek még az is örülni fog, aki nem szokott videózni.
Hirdetés

Nem kell túl sok kommentár az alábbi bigyókhoz, azt hiszem. A drón még mindig slágertermék, pláne, ha magas minőségű kamerával van párosítva. A 4k kamera elképesztő felvételi minőséget produkál, míg a kézi stabilizátorral profi operatőrré válhat bárki, még zötyögős úton is.

 

Az ActionCam

Sony X1000 4k kamera

Sony X1000 4k kamera
Sony X1000 4k kamera

 

A Sony új vízálló akciókamerájában nem csalódhatunk! A tavasz óta elérhető X1000 VR 4K-s akciókamera tökéletes minőségű filmezést tesz lehetővé. Kategóriájában egyedülálló SteadyShot optikai képstabilizátorral rendelkezik, így tökéletes választás lehet hegyi bringázáshoz, ejtőernyőzéshez, vagy akár családi felvételek készítéséhez is.

A hangokat is tisztán és valósághűen rögzíti a beépített sztereó mikrofonnak és szélzaj csökkentő funkciójának köszönhetően, a Loop Recording funkció pedig garantálja, hogy egyetlen váratlan pillanatról se maradjunk le. Full HD videókat 120p minőségben, HD felvételeket pedig 240p minőségben képes rögzíteni, így bárki újranézheti az elkészített videóit különleges, lassított Slow-motion módban. Ahogy a jobbnál jobb felbontású tartalmak egyre népszerűbbé válnak, úgy lesz elengedhetetlen egy olyan akciókamera, mellyel 4K minőségben készíthetőek lenyűgöző, 170°-os széleslátószögű videók. Az elkészített felvételeket akár azonnal meg is tudjuk osztani Wifi/NFC kapcsolaton keresztül és egyszerűen szerkeszthetjük a Highlight Movie Maker alkalmazással.

A Live-View távvezérlőhöz pillanatok alatt csatlakoztatható, ráadásul ezzel a vízálló, csuklón viselhető kiegészítővel megtekinthető a kamera élőképe, így a felvételt könnyedén indíthatjuk el vagy állíthatjuk le a megfelelő pillanatban. Hasznos kiegészítő lehet, ha a kamerát nehezen elérhető helyre, például bukósisakra rögzítettük. A távirányítóval egyszerre akár öt kamera képét is láthatjuk, egy időben elindíthatjuk vagy megállíthatjuk azok felvételeit.

164.900 Ft

 

Megnézem

  


 

Quadrocopter beépített kamerával

DJI Phantom 3

DJI Phantom 3
DJI Phantom 3

 

A profi és amatőr filmesek körében egyre kedveltebbek a drónok. A Phantom 3 kopterek gyártója már évek óta a legjobb megoldást kínálnja mégpedig a legjobb ár/érték arányban. 4K felbontású videó mellett 12 megapixeles fotókat készíthetünk. A kamera természetesen egy 3 tengelyes stabilizátoron kapott helyet, így minden körülmények között stabil képet kapunk.

A távirányítóra rögzíthető okostelefonunkon vagy tabletünkön láthatjuk a kopter által közvetített HD élőképet, térképet és a repülési információkat.

A DJI Phantom 3 család intelligens repülési rendszerével, akár még a kevésbé tapasztaltak is magabiztosan repülhetnek. Beépített GPS vevő egységének köszönhetően, megjegyzi a felszállási pontot és ezt el is tárolja a repülés idejére. Amennyiben repülés közben elbizonytalanodunk elég csak megnyomni egy gombot és egyből hazarepül a drónunk, ill. jelvesztés esetén is visszatér a kiindulási pontra.

279.000 Ft

 

Megnézem

  


 

3 tengelyes kézi stabilizátor Zenmuse X3 kamerával

DJI Osmo

DJI Osmo
DJI Osmo

 

A DJI nem csak a repülő eszközök között úttörő, de a kamerastabilizátorok terén is újat alkotott. Egy olyan kézi kamerával állt elő, amely háromtengelyes gimbalt és egy vezérlővel ellátott markolatot kapott. Az Inspire1-ről ismerős kamera 4K felbontású mozgó- és 12 megapixeles állóképeket készít. Ez utóbbiakat összefűzve akár 360°-os panorámafotót, vagy 180°-os szelfit is készíthetünk vele, a lehető legegyszerűbb módon.

A markolatra rögzíthetjük okostelefonunkat, amin láthatjuk a kamera képét és ezen keresztül minden beállítást elérünk. Szabadon változtathatjuk a kamera érzékenységét, záridőt és szinte mindent, amit profi kameránál megszokhattunk. A fényképészetben és filmgyártásban kevésbé járatosakat a kamera automata beállításai segítik. Akinek ez nem lenne elég, az a felvételeit azonnal meg is oszthatja különböző közösségi platformokon.

Számtalan kiegészítő is elérhető az Osmo-hoz, mint például szelfibot, állvány, autós-, motoros tartó, valamit a DJI profi felhasználóknak szánt X5 és X5RAW kamerája is.

249.000 Ft

 

Megnézem

  


 

Hirdetés