Családdá bővült a Specialized Sirrus X Hír

Családdá bővült a Specialized Sirrus X Hír

Simon Ádám
Simon Ádám - Támogatott tartalom
2020/02/14
A tavaly tesztelt Sirrus X 2020-ra családot alapított és 4 különböző felszereltségben elérhető.

Egy éve szerettem bele a Specialized Sirrus X-be, de nem azért, mert olyan a neve, mint egy Transformers főhősnek, hanem azért, mert egy olyan bringa, ami a legtöbb kerékpáros igényeit ki tudja elégíteni (nyilván a DH, vagy időfutam bringások kivételek). No meg aztán ott van a Future Shock rezgéselnyelő-rendszer, amit a Specialized szerényen csak "forradalmi" jelzővel illet, de tény, hogy remek megoldás azokra az esetekre, amikor a teleszkóp felesleges, de azért némi csillapítás mégiscsak jó volna.

Suhanós, gyors kerékpár aszfaltra és az aszfaltról letérve, hétköznapokra és a szabadidő kimaxolására is.

Az elmúlt években eléggé sokszor használtuk már a "mindenre jó kerékpár" kifejezést és nem is szeretném ezt nagyon elcsépelni, de a Sirrus X-re mégiscsak ez a legjobb jelző és persze abszolút pozitív értelemben. Hogy nem csak szubjektíven ömlengek, azt jelzi az is, hogy 2020-ban már egy komplett termékcsaládként köszönthetjük a Sirrus X-et, négy különböző felszereltségben, a 12,1-től egészen a 9,6 kg-os változatig, ami azt is jelenti, hogy így többek számára is elérhetővé válik.

 

Specialized Sirrus X termékcsalád

 

Specialized Sirrus X 5.0
Specialized Sirrus X 5.0

 

Sirrus X 5.0 – Az igazi csúcskategória

A Sirrus X 5.0 tubeless ready gumikkal érkezik, melyek szinte teljesen kitörlik életedből a defekt fogalmát. Mivel így alacsonyabb nyomáson is használhatók, így nagyobb komfortot és jobb útfekvést biztosítanak. A Specialized szabadalom Future Shock a ballonos gumikkal kombinálva maximális rezgéselnyelést biztosít, egy teleszkópos villa súlytöbbletét és energiaelnyelését teljesen mellőzve.

- Fact 9 karbon váz és villa versenyszintű anyagfelhasználással, és 1 teljes kilogrammal könnyebb súllyal mint a Sirrus X 4.0

- A maximális komfortért a teljesen Tubeless ready Axis kerékszett felel 38c méretű Pathfinder gumikülsőkkel, és a Future Shock 1.5 rezgéscsillapítás a kormányműben.

- Széles áttétel kiosztású 1x11 Shimano SLX váltás.

 

 

Specialized Sirrus X 4.0
Specialized Sirrus X 4.0

 

Sirrus X 4.0 – Future Shock és karbon villa

A future shock 1.5 forradalmi technológiájával tartja mindig kezedben a kontrollt.

- Future Shock 1.5 20 mm rugóúttal rendelkezik a befogó alatt, mely kiválóan csillapítja a rezgéseket, de hatékonyabb erőátvitellel bír erőteljes tekeréskor, mint egy teleszkóp.

- A karbon villa, és az A1 SL aluminium váz segítségével 0.8 kg súlyt sikerült megspórolni a Sirrus X 3.0 modellekhez képest. Ezt a súlyértéket egyetlen teleszkópos kerékpár sem közelíti meg ebben a kategóriában.

- Széles áttétel kiosztású 1x10 Shimano Deore váltás biztosítja a pontosságot és a hosszú élettartamot.

 

 

Specialized Sirrus X 3.0
Specialized Sirrus X 3.0

 

Sirrus X 3.0 – Nagyobb sebesség és kontrol

- Még könnyebb 0.8 kg-mal mint a Sirrus X 2.0, és dinamikusabb is az A1 aluminium villának köszönhetően.

- Széles kiosztású 1x9 MicroSHIFT Advent váltórendszer elég nagy spektrumot biztosít a kemény mászásokhoz is,
míg speciális lánc előfeszítési rendszere a kemény terepen is a legnagyobb csendben tartja a láncot.

- Hidraulikus tárcsafékek felelnek a fékezésért, és 2 részes integrált hajtómű a kellő hajtási merevségért és tartósságért.

 

 

Specialized Sirrus X 2.0
Specialized Sirrus X 2.0

 

Sirrus X 2.0 - Sebesség és komfort összhangja

- A1 aluminium váz maximálisan letisztult belső bowdenvezetéssel, mellyel a kerékpár 1.7 kg súllyal könnyebb a Crosstrail Hydro társával szemben.

- Kontrol és pontosság minden helyzetben az 1x8 sebességes, de széles tartományú váltással, és a hidraulikus tárcsafékekkel.

- Hajts át vele bármin a 42c méretű Specialized Pathfinder dumikkal, melyek a Gripton gumikeveréknek köszönhetően bármilyen időben megfelelően tapadnak majd!

 

Modelltől függően a fenti illusztrációktól eltérő színkombináció is választható.

A tavalyi Sirrus X tesztvideót itt tudod megnézni...