Bringapark a szomszédban!- Élménydús beszámoló

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2010/06/03
Múlt Szombaton jól megjártuk északi szomszédaink közeli Bike Parkját Ruzomberokban....
Hirdetés
Szombaton jól megjártuk északi szomszédaink közeli Bike Parkját Ruzomberokban, és itt a megjártukat a szó szoros értelmében értem, hisz míg idehaza mindenki esernyőbe kapaszkodott, mi egy szem eső nélkül megúsztuk a nap tekerés-részét...
 
80778-kona1.jpg
 
Sajnos szlovák testvéreinknek nem erőssége az informálás, így a park honlapját épp úgy nehéz meglelni, mint magát a pályát. Ha kicsit ráhangolódunk a kinti logikára, azért persze megtaláljuk mind kettőt... Kövesd a fehér nyulat!
Már két héttel az indulás előtt aggasztó időjárási előrejelzéseket kaptunk, melyek a starthoz közeledve csak romlottak, így az előzetes két napos tervet szombatra módosítjuk. Kora hajnalban indultunk, hogy nagyjából a pálya nyitására kiérjünk. A sípálya parkolójába érve 10-15 autó állt már benn, néhányból egy szervízre való alkatrészt és egyéb felszereléseket pakoltak ki, vagy épp öltöztek mögötte. A pénztárban fiatal srác, tőszavas angollal válaszolt, látszott rajta, hogy próbálja elmagyarázni a lényeget, így maximálisan elégedetten távoztunk jegyünkkel és a grátisz fél liter ásványvízzel.
 
80778-kona2.jpg
Majd a felvonó beszálló területe felé vettük az irányt. A pici, négy személyes kabinok a téli üzemről nyárira való átalakítása egy "sárfogó" fólia ülésborításával kimerült, így a lovakat is be kellett logikázni magunk mellé. A felvonó nekilódult, és bő 7-8 perc alatt felértünk cirka 500 méterről 950-re. Fenn egy kicsi büfé még a jelenlegi rossz valuta-váltás mellett is totál elfogadható árakkal várja a vendégeket (pl. itt fél liter Ice Tea 1,1- €, Kékestetőn ugyanez 550 forint).
Jobbra-vissza pedig a 3 nyomvonal kezdete: a zöld balra, jelenleg szinte végig víz "alatt" van. Szárazon valószínűleg fékbetét koptató, látható a helyben kölcsönözhető roller nyomvonala. A kék a freeride-vonallal kellemes gurulós, kisebb pumpálós és ugrós, de átgurulható részekkel. A fekete a kemény magé. Mi főként a freeride-vonalat memorizáltuk fáradásig, melynek teljesítése nekünk hozzávetőlegesen 7 percbe telt, ami igencsak hosszúnak és fárasztónak mondható. Sok döntött fordítóval, kisebb step-upokkal, és pump track részekkel van tűzdelve. Sajnos az alsó részben több helyen mély és ragadós sár volt, egy-két küllőig érő híg folyással kombinálva, de így sem volt túlságosan élményromboló. (A felvonónál ráadásul két slaggal minden megoldató volt.)
 
80778-kona3.jpg
A nyitóhétvégére tekintettel a napijegy csak 10 euró volt, plusz 8 euró kaució, ez évközben természetesen módosul, ráadásul most non-stop ment a felvonó, ez évközben fél óránkénti indításra változik. Ez elsőre furcsán hangzik, de visszagondolva egy kör kb. fél óra volt így is (beszállás a felvonóba - felvonózás - kis pihi és ruházkodás fenn - legurulás). Mi kényelmesen 10-12 kört tudtunk menni, ami bőven elég is volt egy napra.

 

Beültünk a tóparton egy teraszra, ittunk egy korsó sört/kofolát, ettünk egy sült kolbászt, miközben kezdett ránk telepedni a kellemes fáradtság. Lassan kocsiba ültünk és indultunk, és ekkor elkezdett szemerkélni az eső, ami aztán abba sem hagyta hétfőig.
 
Összességében nagyon jó nap volt egy „lehúzásmentes” Bike Parkban, amit mindenkinek csak ajánlani tudok.

Hirdetés