Balaton menti kerékpártúrák a Balaton Bike Fest-en

Mozgásvilág.huhttp://www.mozgasvilag.hu/
2009/06/03
Mi már tudjuk milyen útvonalakon haladnak a Balaton Bike Fest kerékpártúrái és szívesen megismertetjük Veled is!
Hirdetés

Ezen túrák kifejezetten a családoknak, a Balaton körül üdülő vendégeknek , valamint a túrázni szerető kerékpárosoknak szólnak. Nem szükségelteteik a teljesítésükhöz a versenyzőktől megszokott erőnlét, csak egy kis kitartásra és egy jó állapotban lévő kerékpárra van szükség, valamint az elhatározásra, hogy aktívan töltsük el szabadidőnket. Mindegyik túra vezetett, vagyis a szervező emberek vezetik és zárják a mezőnyt, így lehet nézelődn, ismerkedni, kurjongatni, dalolászni menet közben. Nem lesz rohanás, azt megígérhetem. 

 

Három táv közül lehet választani:

- A legrövidebb a 21 km-es táv , melyen Füred és Tihany érintésével gyönyörködhetünk a tájban. - Létezik egy 39 km-es táv , melyben kis ízelítőt kaphatnak a kedves résztvevők a Balaton Felvidék szépségéből, de vigyázat, a Felvidékre fel is kell ám mászni! ;-) - A 75 km-es távon egy örök klasszikust lehet végigjárni. A balatoni kerékpárosok ezt általában "kiskörnek" hívják, vagyis a Balaton keleti medencéjét járjuk körül.   A nevezési díj csalóka, mert ha egyszer befizetted, akkor az összes Balatonkerülő túrán részt vehetsz tetszés szerint, tehát akár a négy nap alatt 330 km-t is összegyűjthetsz! Persze ehhez már megfelelő erőnlét szükségeltetik. De akár indulhatsz csütörtökön a 39 km-es és szombaton a 75 km-es túrán, a lehetőségek korlátlanok. Mindössze annyi a kikötés, hogy a túrák a kiírásnak megfelelő időpontokban pontosan indulnak, így kérünk Te is legyél pontos!

A nevezésben belefoglaltatik:  - a rajtszámod (vigyázat, ez nem verseny, csak azonosítási célt szolgál!)     - egy jó minőségű, feliratozott póló     - egy kerékpáros kulacs,     - amit fel is töltünk frissítővel     - a 75 km-es túrán az átkompozás     - a 75 km-es túrán egy ebéd a frissítőponton (Siófok Sóstó ?)     - némi frisstő     - szervízautó (75 és 39 km-es távon), mely a kisebb feladatokat megoldja     - balesetbiztosítás (?)     - valamint kedvezményes nevezési lehetőség a Balaton Bike Fest többi rendezvényére

 

Ezen kívül további három túrán is részt vehetsz:

 
Balatonfüred környéki családi kerékpártúra Hossz: 20 km Szintkülönbség: 200 m Nehézség: könnyű Szintidő: 2 óra
 
Balatoni éjszakai kerékpártúra Hossz: 30 km Szintkülönbség: 300 m Nehézség: Közepes Szintidő: 3 óra
 
Balatoni kilátó kerékpártúra Hossz: 48 km Szintkülönbség: 300 m Nehézség: nehéz Szintidő: 5 óra
 

Részletes infók itt: www.balatonbikefest.hu

 
Hirdetés