Az első magyar a sivatag titánjai között Hír

terepsport.hu;http://www.terepsport.hu
2010/04/16
Nissan Titan Desert extrém kerékpárverseny
Hirdetés
Idén első alkalommal indulnak magyar versenyzők a Nissan Titan Desert kerékpármaratonon , amelyet Marokkóban rendeznek május első hetében, Erfoudtól Ouarzazateig . A rendezvény a hasonló versenyek között is kifejezetten extrémnek számít, hiszen nemcsak a napi átlag 100 km-es táv 5 napon keresztül , az időjárás és a terep nehezíti a versenyzők dolgát, hanem az is, hogy szokásoktól eltérően nem jelzett úton, hanem térképpel és GPS-szel kell teljesíteni a távot, megtalálni a célt.
 
80656-nissan-titan-desert_14.jpg
 
3 magyar versenyző vág neki a távnak: Hasenfratz Péter, Szalay Péter és Braun Sándor. Hasenfratz és Szalay a X2S-KONA TEAM versenyzői, mindketten a magyar MTB maratonok elitjének tagjai, többszörös bajnokok itthon és külföldön. Braun Sándor nem az elit mezőny tagjaként, de számos különleges és nehéz versenyen vett már részt.
 
80656-nissan-titan-desert_2.jpg
 
Hasenfratz „Házi” Péter különösen nehéz körülmények között rendezett versenyeken szerepel jól, Szalay Péter jelenleg a magyar olimpiai cross (OX) elit tagjaként a londoni olimpiára készül. Az idei versenyen, az eddigiektől eltérően 2 nap is komoly, hegyi terep lesz, ahol a magyar versenyzők előnyt kovácsolhatnak az alpesi maratonokon megszerzett tapasztalataikból.
 
80656-nissan-titan-desert_3.jpg
 
A versenyzőket a X2S csapatban felhalmozott outdoor és extrém sport tapasztalat segíti a különleges versenyen. Szükségük is lesz a támogatásra, hiszen nemcsak a körülmények és a terep, hanem a mezőny is igen erős lesz: a specialisták mellett elég megemlíteni a többszörös francia bajnok, Tour de France specialista Laurent Jalabert és a szintén nemzeti hősként tisztelt Roberto Heras nevét. De a terepkerékpár hőskorában nagy nevet szerzett Tinker Juarez fia is indul a versenyen.
 
80656-nissan-titan-desert_6.jpg
Hirdetés