A megújult klasszikus  Specialized Rockhopper 2021 Hír

A megújult klasszikus Specialized Rockhopper 2021 Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2020/08/05
Folytatva a 30 éves hagyományt, a Specialized frissítette klasszikus hardtail, azaz merevfarú mountain bike modelljét.

A régi-új Specialized Rockhopper

Bár a Rockhopper kifejezetten a villámgyors cross country stílusú kerékpározást célozza meg, karakterisztikája révén jó választás lehet trail centerek ösvényeire is. Az új Rockhopper kombinálja a hatékony mászást a kiváló kezelhetőséggel és lendületes bringázással. Ehhez nagyban hozzájárulnak a 29”-os kerekek is, melyek gyorsak és minden terepen jól gördülnek – de elérhető marad a kisebb kerékméretekkel is. 

Szuperkönnyű, húzott A1 alumínium csövekből készült váz (Expert és Elite verziók esetében A1 SL alumínium, mely könnyebb picivel), sokoldalú geometriával, és modern felszereltséggel… A Rockhopper 4 kivitelben érhető el: normál (26”, 27.5”, 29”), Sport (27.5”, 29”), Comp (27.5”, 29”), Elite (29”) és Expert (29”). Kerékmérettől függően változik a méretezése, így a nagykerékkel készített vázak S-XXL, míg a 650B kerekűek XS-M méretekben választhatók. Ennek jól átgondolt és logikus magyarázata van, hiszen a 29”-os kerekek általában a magasabb testalkatúak számára ideális választás, míg a kisebb kerék az alacsonyabbaknak. Sőt, mitöbb, az alap, 26”-os kerekű változatból elérhető lesz az XXS méret is, mely a kamasz gyermekek számára lesz ideális méret! 

Felszereltségtől függően már 499 eurótól indul az ára, ami rendkívül jól hangzik egy Specialized kerékpárért. 

A megújult klasszikus  Specialized Rockhopper 2021-1
Rockhopper 2021
A megújult klasszikus Specialized Rockhopper 2021-1
Forrás: CBaird - Specialized

Az Expert, Elite és Comp változatok esetében 1×12, 1×10 illetve 1×9 hajtásokkal, míg a Comp, Sport és alap kiviteleknél 2×9 és 2×8 felszereltséggel választhatók. Előbbiek a sportosabb illetve dinamikusabb, míg utóbbiak a komfortosabb tekerési élményt kínálják a felhasználónak.

A felszereltség terén is jól látható a sokoldalú felhasználhatóság, hiszen például a fékek minden változat esetében tárcsafékek (az alap kivitel esetében mechanikus, míg a többinél hidraulikus), vagy a teleszkópvillák széles körben jól működő termékek. 

A frissített Rockhopper modellel egyértelműen a Specialized azon széleskörű felhasználói réteget célozta meg, akik sokoldalú, jól használható terepkerékpárt keresnek – így a legendás név tovább öregbíti a márka nevét.

A Bikeradar bezzeg már rá is tette a kezét egy darabra, itt megnézhetitek milyen mondanivalójuk van: