Indul az első BuBa Epic

Indul az első BuBa Epic

Támogatott tartalom
2022/09/22
A MAKETUSZ egy teljesítménytúrára, az I. BuBa Epic-re hívja az aktív kerekezőket.

Immár a fővárosból egészen a „magyar tengerig”  tekerhető az augusztusban teljes hosszában átadott új kerékpáros útvonal, a BuBa. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) ez alkalommal egy teljesítménytúrára, az I. BuBa Epic-re hívja az aktív kerekezőket október 1-én. 

Indul az első BuBa Epic-1
I. BuBa Epic
Indul az első BuBa Epic-1
Forrás: BuBa Epic

Újbuda városközpontjától indulva, egy összesen 125 km-es teljesítménytúrára invitálja a kerékpárosokat a MAKETUSZ, hogy „tapasztalják meg együtt a régóta várt Budapest-Balaton útvonalat”

A start időpontja reggel 7 és 10 között egyénileg választható, a távot 9 órás szintidőn belül kell teljesíteni. A megfáradt bringásokat a célban, egy balatonvilágosi sörfőzdében 19 óráig elismerés, érem és sör várja.

“Az útvonalon kerékpáros közúti táblák segítik a tájékozódást, illetve a BuBa Epic esemény idejére plusz jelzésekkel is készülünk Budapest belvárosi szakaszán és a Székesfehérváron áthaladó szakaszon. Emellett az esemény előtti napokban pontos GPX útvonalat is küldünk e-mailben a regisztrált résztvevőknek” – mondja Dominus Ákos, az esemény ötletgazdája. A 800 m szintkülönbségű úton kerékpáros és motoros kísérő, szervizautó és egészségügyi szolgálat biztosított. 

Indul az első BuBa Epic-2
Összesen 125 km-es teljesítménytúra
Indul az első BuBa Epic-2
Forrás: BuBa Epic

Az I. BuBa Epic-re jelentkezni és bővebb információt szerezni a  maketusz.hu/buba-epic oldalon lehet. A MÁV növelt kerékpárszállító kapacitást biztosít a visszaútra, erről részleteket szintén a tudhatunk meg.