VelenceBike-Kerékpáros Kompetencia Központ

VelenceBike-Kerékpáros Kompetencia Központ

Simon Ádám
Simon Ádám
2014/04/24
A Velencei-tó mától az új kerékpáros Mekka!
Hirdetés

A Velencei-tavat eddig is szerettük, mert viszonylag közel van a fővároshoz, tele van szabadstranddal és jó arrafelé a lángos, körbe lehet futni, meg biciklizni is (némi kompromisszummal).

Csütörtök óta viszont mindez változott és ráadásul a lehető legjobb irányba.

Egyrészt a tó körüli kerékpárút déli szakasza olyan korrekt fejlesztésen esett át, amivel kiérdemli a hazai tavak körüli kerékpáros útvonalak magasan a legjobbjának járó díjat (ezt pár napon belül bővebben is kifejtem, csak még emésztem az élményeket). 

Másrészt - és e cikknek ez lenne a lényege -, olyan kerékpáros infrastruktúra nőtt ki a földből, amitől mind a tíz lábujjamat megnyalnám, ha lennék olyan hajlékony, hogy kényelmesen elérjem. Ezt a földből kinövő kerékpáros infrastruktúrát úgy hívják, hogy...

 

Velencebike Kompetencia Központ Forrás: Mozgásvilág.hu
Velencebike Kompetencia Központ
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

VelenceBike-Kerékpáros Kompetencia

Központ

Ez az új kifejezés voltaképp a világ egyik legjobb kezdeményezését takarja. Van először is egy kerékpáros szaküzlet, olyan termékkínálattal amire bármelyik nyugati turista elégedetten bólogat, prémium kategóriás márkákkal (Cube, Pearl Izumi, Shimano), ahol mindezt a sok szuper cuccot meg lehet vásárolni. Megemlítendő, hogy a kerékpár kínálat nem egy poros pincébe van bezsúfolva, hanem egy vadonatúj, gusztusosan berendezett L alakú épületbe. 

Ám, ha bizonytalan lennél, akkor egy előre leegyeztetett időpontban ingyenes tesztelésre is elviheted a hőn áhított járgányt, hogy kiderüljön, valóban egymásnak teremtettek-e. Mindezt egy szakavatott kísérővel, aki minden kérdésedre tudni fogja a választ, még akkor is, ha hülyeséget kérdezel.

Vezetőd igényednek megfelelően aszfaltos körre visz a tó körül, de ha terepen kívánsz csapatni akkor a Velencei-hegységben arra is van lehetőség. A tesztflotta sem amolyan ímmel-ámmal a sarokba állított 2 gép. A központban folyamatosan 40-50 kerékpár (mtb, országúti, trekking sőt még e-bike is) áll a tesztelők rendelkezésére. 

Ha vásárolni nem akarsz, csak ki akarod használni a Velencei-tó körüli kerékpáros lehetőségeket, akkor kölcsönözhetsz Cube montit (a Velencei-dombság durva emelkedőktől mentes, hullámos terepeket rejt), outit, krossz, vagy városi gépet, sőt, akár pedelecet is (2.000-9.000 Ft/nap kölcsönzési díjért, a gyerekbringa 1.000 Ft/nap). A pedelec kiváló az északi kerékpárút dombokon átívelő szakaszaira.

 

Cube márka tetőtől talpig Forrás: Mozgásvilág.hu
Cube márka tetőtől talpig
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

És ha a lehető legtöbbet szeretnéd kihozni az egészből, akkor benevezel egy egész hétvégés (két éjszaka, három nap) teszt-orgiára, ahol fain szállást kapsz a Tósport Apartmanházakban ("véletlenül" épp a bringabolttal szemben), éhen sem maradsz, és két napon keresztül a számodra érdekes, jobbnál jobb Cube bringákat tesztelheted. A pénzed így eleve jó dologra költötted és ráadásul vissza is szerezhetsz belőle, mert ha kedvet kaptál és beruházol egy új bringára, levonják a hétvége árának jó részét a vételárból.

Szóval, mostantól a Velencei-tó és környéke a kerékpárosok új kedvenc környéke... ezt én mondom, BugaJózsi :)

 

Bőséges kerékpártípus választék Forrás: Mozgásvilág.hu
Bőséges kerékpártípus választék
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Tovább is van, mondjam még!?
A világért sem hagynám említés nélkül azt, hogy nem mellesleg a Velencebike hivatalos Shimano Service Center - hivatalosan levizsgázott és a Shimano által akkreditált szerelőkkel-  és Fox márkaszerviz titulussal rendelkezik. Ez annyit tesz, hogy, ha garanciális szervizelésre lenne szükséged, akkor nem küldözgetik az anyavállalathoz és váratnak a javítással, hanem ott helyben döntenek a javíthatóságról, vagy a cseréről és Te a lehető legrövidebb időn belül újra használatba veheted az alaktrészeidet.

Hol van ez a kerékpár üzlet, szerviz, teszt központ, kölcsönző és szállás?

Velencebike
Velence, Fő utca 172- www.velencebike.hu
Tel.: 70/329-8301, 70/329-8300
2014.04.25.-től hivatalosan is nyitva. 

 

Hirdetés