24 órás fénylő ezüst - újratöltve Hír

Borbély József Attila-Sólyom Team
2009/09/20
A 24 órás csillebérci váltóverseny igazi különlegességet biztosított a hazai kerékpárosok versenynaptárában. Azontúl, hogy csapatmunkát igényel, nagyon izgalmas kihívás. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy világbajnok kollégám mellett másokat is írásra, és videózásra inspirált:
Hirdetés
Szeptember 12. 11óra 50perc. Elkezdődik a beszólítás. A rajthoz először az elit kategória versenyzőit szólítják. Épp hogy visszaértem a pályabejárásról, már hallottam is: A pulzusom az egekben van! Beállok az első sorba a nagyok közé. Méregetem az első 100 méteren kikkel is fogok küzdelmet vívni,hogy az erdei ösvény előtt jobb pozícióba kerüljek,mivel ott már nehéz előzni. - Másfél perc a rajtig! Figyelmeztet a rajtbíró. Több száz néző,kattogó fényképezők, bekapcsolt kamerák. Ákos a csapattársam mögöttem pár sorral,ő az ütős Sólyom 2 . összeállítás nagy sprintere. Remélem látható távolság lesz köztünk ,és tudjuk egymást húzni. - Másfél perc, és kiderül hatékonyak voltak-e a kemény edzések, erdőben az éjszakai lámpás bringázások, beválik-e a megbeszélt taktika? A csapat már többször bizonyított 24 és 10 órás versenyeken. Kivétel nélkül mindig a dobogó legfelső fokára állhattunk fel. Idén először megpróbálkozunk „hobbyként” az elit III. kategóriában a lehető legjobb eredményt elérni. Rajtunk nem fog múlni,egy emberként tudunk működni. - RAJT!!! Nekem nem sikerült valami jól, kb 20 méteren keresztül nem tudtam bepatentolni a cipőmet így csak hetedikként fordultam be az erdei ösvényre, de később sikerült még két bringást megelőznöm. őrült tempóban kezdődött meg a kergetőzés,mintha egyetlen kör döntené el a verseny eredményét. Nekünk volt még hátra 105 kör. Az első pár órában vezettünk a kategóriánkban (elit III), de valami átok amit talán a rivális csapatok mormoltak el közösen,lecsapott ránk! 2-3 órán belül 4 defektet kaptunk,hármat mi a solyom1, egyet pedig a solyom2. Nagyon hamar visszaestünk a 4-5 helyre! A csapat tagjain látszódott a csalódottság,a megdöbbenés,hisz senki nem számított arra hogy igazi harc nélkül fogunk alulmaradni a dobogóért folyó küzdelemben! Már a köridőkön is észrevehető volt a hangulatváltozás,és az esések száma is gyarapodott. 1-2 óra elteltével már derűsebben láttuk a helyzetünket,kiegyeztünk egy tisztességes helytállásban,de titokban a dobogóról sem mondtunk le. Sötétedés előtt már a harmadik helyen állt a csapat és maximálisan visszatért az önbizalmunk is.
2009 24 órás MTB váltóverseny - Csillebérc, Ivány Dani from Lajos Sólyom on Vimeo .
-Eljött a vízválasztó éjszaka! A hátrább lévő erősebb csapatok tudják hogy este lehet a legtöbbet lefaragni a hátrányukból,és megközelíteni az élbolyt. Ezt nagyon jól tudtuk mi is! Viszont nagymértékben befolyásolja az eredményességet a versenyzők által a pályán felkavart por,ami este szinte farkasvakságot okoz,és pár perc alatt eltömíti a légutakat. Mondhatom hogy a csapat nagyobb része még így is este a sötét erdőben van igazán elemében.Azonos vagy valamivel több idővel tekertek le egy kört,mint nappal. Meg is lett az eredménye a vakmerő éjszakai száguldásnak,reggelre már a biztosnak látszó második helyen állt a csapat. -Csak a hátralévő 4 órában ne legyen semmilyen váratlan technikai probléma! -Elkezdtük a hajrát!!! Először két körönként,majd a vége felé már csak egy körönként váltottuk egymást,hogy minél gyorsabb köröket tudjunk menni. Feljöttünk az első helyezettre már egy körön belül is voltunk velük,12perc hátrányunk volt. Folyt a harc a percekért, mindenki kiégette magából az utolsó kalóriákat is. 22 óra elteltével sem látszódott rajtunk a beletörődés,az utolsó másodpercig maximumon dolgoztunk,bármikor probléma lehet az ellenfélnél is és akkor minden ledolgozott perc számít. Az első helyezettel adogattuk egymásnak a perceket,de a végeredményen már nem változtatott. - Végül is megkaptuk azt, amiért idejöttünk! Szinte vesztes helyzetből álltunk fel, és egy órán át tartó küzdelem árán tudtunk felállni a dobogó második fokára. - 24óra megpróbáltatás után sokkal fényesebb ez az ezüstérem, mint az arany! - A másik csapatunk a szinte ugyanilyen emberfeletti teljesítménnyel állhatott fel a dobogóra,pár perc előnnyel! Hobby III. kategória. 3-dik hely! Nagyon-nagy gratula nekik! Csapatoldal: Sólyom Team
Hirdetés