24 órás bringás dzsembori-eredmények Hír

Vasvári Ferenc
2009/09/14
A csillebérci erdős területen rendezte meg a Sportaktív az idei esztendő utolsó jelentős hegyikerékpáros eseményét, a 24 órás váltóversenyt. A szombat déltől vasárnap délig tartó, hazánkban egyedülállónak számító bringás dzsemborin közel 900 kerekes állt rajthoz!
Hirdetés
Az abszolút leggyorsabb, egyben a legtöbbet tekerő gárda a Cube-Csömör EthicSport Lupin első csapata lett 531 km-t jelentő 118 körrel, megelőzve a Lukács Bálinttal, Melts Andrással felálló LTV Merida Racinget és a harmadikként ünneplő HaiBike All Stars-ot, soraiban Vizdák János mellett a kétszeres magyar bajnok Buruczki Szilárdot és a közelmúltban összetett sorozat-elsőséget szerző Blazsó Mártont. A versenyen közel 900 kerekes állt rajthoz, köztük 32 elit, 83 hobbi, 6 női csapat, illetve 24 szóló és 19 duó. A verseny leggyorsabb 4 és fél kilométeres körét Buruczki 10:33 perces idővel teljesítette. A szóló kategóriában Bándli Szabolcs – váltótárs nélkül – 85 kört, azaz 383 kilométert hajtott 24 óra leforgása alatt. Az athéni olimpikon Vinczeffy Zsolt ezúttal a Merida Ninety-Six hatfős egységét erősítette. A viadalon monociklisek – egykerekűvel – is rajthoz álltak. Bogár Gábor harmadszor állhatott föl az abszolút dobogó tetejére. A negyedik éve megszakítás nélkül nyerő gárda kerekese nagy sikerként értékelte, ahogy a kettes számú csömöri csapat sprintbefutó alkalmával szerezte meg győzelmét a saját kategóriájában, az ő segítségükkel. - Mi már szombaton bebiztosítottuk előnyünket. Vasárnap délelőtt a kettes számú csapatunk öt perc hátrányban tekert a X2S gárdájával szemben, ezért elhatároztuk, hogy amennyire tudjuk, segítjük őket a felzárkózásban. Az első számú csapat emberei gyakorlatilag törték az utat a második számú előtt, és folyamatosan közelítettük az ellenfelet, végül győzelemhez segítettük a mieinket - mondta az aranyérmes csapattag. Az esemény esztendők óta az Európai Unió által meghirdetett Mobilitás Hét környezetvédelmi akcióprogramjának nyitórendezvénye; a különböző kategóriák egy időben történő rajtját Szabó Imre, környezetvédelmi és vízügyi miniszter lőtte el. Abszolút eredmények: Elitek:
1. Cube-Csömör EthicSport Lupin 1. (Bogár Gábor, Szatmáry András, Puskás Dávid, Kemecsei Zsolt, Bucsányi Brunó, Horváth Attila), 118 kör 2. LTV-Merida Racing, 114 kör 3. HaiBike All Stars, 113 kör További abszolút győztesek: Bándli Szabolcs (szóló, 85 kör), Meditech SC, Papp Dénes-Sass József (duó, 103 kör), Erdei Amazonok (nők, 83 kör), Red Hot Chili Sport Trekkers (hobbi, 106 kör). Részletes eredménylistáért Kattints IDE!
Hirdetés