24órás indoor MTB - Világbajnok a magyar váltó Hír

terepsport.hu;http://www.terepsport.hu
2010/02/15
Ismét extrém sportesemény világbajnokságán arattak sikert magyar sportolók...
Hirdetés
A X2S-KONA Racing TEAM versenyzői az ausztriai Freistadtban megrendezett 24 órás fedett pályás (indoor) MTB világbajnokságon 4 fős vegyes csapatban szerezték meg az első helyet és az ezzel járó szivárvány trikót.
 
seal-event.net, bringahirado.hu, X2S TEAM
 
A versenyen több kategóriában hirdettek bajnokot: szóló, duó, 3, 4 és 6 fős csapatok. A sportág nem új keletű, szabadtéren régóta rendeznek nagy nemzetközi versenyeket, bajnokságokat, de fedett pályán még nincsen nagy hagyománya ennek a különleges erőpróbának.
 
Több száz sportoló nevezett a versenyre, a hatalmas csarnokban berendezett technikás és nagyon sok ügyességet igénylő kb. 850 m-es pályán egyszerre 50-80 kerékpáros volt kint. Számos kisebb baleset történt, köztük a végül győztes magyar csapat hölgytagja, Poór Brigitta is esett egy hatalmasat az éjszaka közepén, de szerencsére nem sérült meg komolyabban, sőt még nagyobb lendülettel teljesítette a verseny végéig rá kiszabott távot és járult hozzá a X2S-KONA Racing TEAM összetett 3. helyéhez (2 férfi csapat előzte meg őket) és a kategória világbajnoki címhez. Összesen 531 kört (451 km) teljesítettek.
 
seal-event.net, bringahirado.hu, X2S TEAM
A csapat tagjai: Poór Brigitta, Sipiczki Csaba, Medgyes Gábor Xterra (extrém tereptriatlon) versenyzők – valamint a kerékpáros Karafa Balázs.
A 4 fős csapatok között a győzelmet a Christoph Giestheuer, Thomas Strobl, Mario Färberböck, Martin Feichtegger – osztrák kvartett szerezte meg, 576 körrel (489 km).
Szóló kategóriában az osztrák Christoph Sulzer 472 kört (401 km) teljesített.
További magyar eredmények : Haibike Hungary Team részéről Szécsi Tamás és Reitinger Gábor iszonyú megterhelő napon vannak túl, de sikerült megszerezni a 6. helyet, 527 körrel (448 km). Kategóriájukban osztrák duó vitte el az aranyat, Rene Reidinger és Andreas Rief, 554 körrel (470). A vegyes párosként induló Budai Anita – Kiss Imre "Jimmy"duó 420 körrel (357 km) zárt.
Hirdetés