Beszámoló az Úttárs 24 órás MTB maraton és piknikről Hír

(X) - Támogatott tartalom
2019/08/28
Idén augusztus végén lezajlott az év egyetlen 24 órás MTB versenye, méghozzá jelentős sikerrel!

Medencés 24 órás verseny még nem volt!

Rekerdidő, mindössze 1-1,5 hónap alatt szervezte meg a Superior Racing Team az egyébként hiánypótló 24 órás versenyt. A helyszín kiválasztása - a Budapest közeli törökbálinti Fortuna Kemping - tökéletes volt minden szempontból. Az infrastruktúra, a megközelítés hibátlan, valamint a versenyzők, kisérők kényelmét a 24 órában használható úszómedence is szolgálta.

 

Úttárs 24 órás MTB verseny és piknik Forrás: (c) Bak Ferenc
Úttárs 24 órás MTB verseny és piknik
Kép forrása: (c) Bak Ferenc

 

3 km dimbes-dombos emberpróbálás 

A dimbes-dombos versenypálya első próbára mindenkinek feladta a leckét, hiszen meglehetősen embertpróbálóra sikerült. A három km-es körön, mely egy része erdőben és domboldali réten haladt, egymást érték a lejtők és emelkedők, valamint az éles de élvezetes kanyarok, összességében 80 méter szinttel körönként.

 

A bátrabbaknak ugrató is színesítette a kijelölt pályát 

Búr Zsolt a bátrabbaknak két Eleminátor ugratót is beépített a pályába a fotósok nagy örömére. A pályajárás alkalmával a versenyzők zöme meghökkent ezen a kihíváson, de a verseny előrehaladtával és a pálya begyakorlásával egyre inkább az a vélemény kapott hangot, hogy végre igazán megmérettettünk és ennek a pályának a legyőzése 24 órán keresztül igazi kihívás volt.

A Prévo Kft. mint fő támogató és névadó, két dolgozói Úttárs csapattal is képviseltette magát, mely két csapat fej-fej mellett küzdve és egymást is segítve végül azonos kör számmal végezte a versenyt.

 

Úttárs 24 órás MTB verseny és piknik Forrás: (c) Bak Ferenc
Úttárs 24 órás MTB verseny és piknik
Kép forrása: (c) Bak Ferenc

 

Néhány hihetetlennek tünő adat két kiváló versenyzőtől egyéniben:

Hudák Szilvia összesen 46 kört tett meg, ezzel 138 km-t tekert és 4462 méter szintet gyűjtött, ami körülbelül a Mont Blanc magassága. Ladányi Miklós 73 körön át elképesztő 219 km-t tekert és 7081 m szintet abszolvált.
Fantasztikus teljesítmény egyéniben ezen a nehéz pályán!

 

A jótékonykodás sem maradt el a versenyen

A verseny önmagán túl a Superiorok hitvallásának megfelelően jótékonysági célokat is szolgált, hiszen a 3 órás jótékonysági futam és a másik támogató a jarritos üdítőital értékesítéséből származó bevételét Vaszil György parasportoló számára ajánlották fel. A befolyt 250.000 Ft-tal jelentősen hozzájárulva György fekvőbringájának beszerzéséhez.

 

Úttárs 24 órás MTB verseny és piknik Forrás: (c) Bak Ferenc
Úttárs 24 órás MTB verseny és piknik
Kép forrása: (c) Bak Ferenc
 

 

Jövőre is lesz?

A szervezők nem titkolt szándéka volt, hogy siker esetén évente megismételjék a 24 órás versenyt. Az indulók száma (17 csapat, 24 fő egyéni induló) és a pozitív visszajelzések alapján, Sós Sándor szervező azzal a mindenki számára üdvös közléssel zárta az idei egyetlen 24 órás versenyt, hogy 2020 tavaszán 12 órás, 2020 nyarán pedig újra 24 órás verseny szervezésére készül a csapat.

 

Úttárs 24 órás MTB verseny és piknik Forrás: (c) Bak Ferenc
Úttárs 24 órás MTB verseny és piknik
Kép forrása: (c) Bak Ferenc



Kölcsönös elégedettség minden szempontból

Szabó György a Prévo Kft. tulajdonosa is maximálisan meg volt elégedve a régi idők szellemiségét, nyugalmát, hangulatát idéző rendezvénnyel, így bizonyos, hogy 2020-ban is lesz Úttárs 24 órás csapatválttó.
Nem csupán a Főváros, de Törökbálint is gazdagabb lett ezzel egy nívós sportrendezvénnyel, a hagyomány folytatása jegyében Törökbálint alpolgármesterei Földvári László és Géczy Krisztián adták át a dobogósok díjait.

 

Várjuk tehát a 2020-as 24 órás MTB verseny pontos időpontját és kiírását!