Nyitva áll a Tisza-tó Hír

Turizmus.com
2010/06/29
Július 1-én nyit a Tisza-tó legnagyobb szabad vízi strandja Abádszalókon, ahol hivatalosan is elkezdõdött a 2010. évi „Abádszalóki Nyár”
Hirdetés
A Tisza-tó élményközpontja már június elejére készen állt a vendégek fogadására. Városszerte 25 ezer virágpalántát ültettek ki, folyamatosan csinosították a közterületeket, felújították a padokat, az útbaigazító és irányjelzõ táblákat. A kempingben új bográcsozó helyeket alakítottak ki, rendbe tették a teniszpályát, új zuhanyozókat alakítottak ki.
A on a víz felõli oldalon elvégezték a fertõtlenítési munkákat, eltakarították a hordalékot, a hínárt. Az állóvizet a gyep egy kicsit megszenvedte, de remélhetõleg hamarosan ismét kisarjad a fû. A mentett oldalon folyamatosan nyírják a füvet, és már nyoma sincs a múlt heti viharkároknak. Az árvíz levonulta után tehát konszolidált körülmények között tudják fogadni az ide látogató turistákat, hiszen a város egyik legfõbb vonzereje a szabad vízi strand. A tervek szerint a Tisza-tó Strand hivatalosan július elsejétõl fogadja a fürdõzõket. A tó a vízisportok kedvelői előtt is nyitva áll, fel lehet tehát pakolni a vízi alkalmatosságokat!
 
"Abádszalóki nyár" A hivatalos programhoz képest – a Tiszai árvíz, és az ezzel járó árvízvédelmi készültség miatt - egy hetes késéssel került sor az Abádszalóki Szezonnyitó rendezvényekre. Abádszalók a mozgalmas vízparti üdülés helyszíne, a horgászat, illetve a vízi sportok szerelmeseinek paradicsoma. Európában egyedülálló módon belvízi tavon itt lehet motoros vízi eszközöket használni. Aki ki szeretné próbálni a vontatott siklóernyõzést, a jetskizést, a vízi banánon vagy bobon való utazást, itt ezt mind megteheti. Aki pedig ennél szelídebb élményekre vágyik, kajakot, kenut, vízibiciklit, csónakot bérelhet a parton lévõ kölcsönzõkbõl. A horgászok kiélhetik horgász szenvedélyüket, hiszen az elmúlt napokban hivatalosan is feloldották a halászati és horgászati tilalmat. A kerékpárosok is nyeregbe pattanhatnak ma már a Tisza-tó teljes gátkoronáján körbe kerékpározhatják az Alföld síkvidéki tavát, a Tisza-tavat.
Hirdetés