Töltődj fel a SILVA-val! Hír

www.multinavigator.hu
2008/10/29
Többnapos túrákon, kirándulásokon, pecázásokon bizony előfordulhat, hogy lemerülnek a mobiltelefonok, kézi GPS-ek, zsebrádiók, mp3 lejátszók, zseblámpák, fejlámpák, vagy satöbbik. Erre talált ki a SILVA egy kézenfekvő megoldást.
Hirdetés

A cím alapján akár arra is gondolhatnátok, hogy a nagyszerű sport- és outdoor felszerelés eiről már jól ismert, svéd illetőségű cég a SILVA , berobbant az energiaital bizniszbe. Bizony, nem így történt. A címben olvasható „feltöltés” igazából nem rátok, emberekre vonatkozik, hanem az általatok használt, „energiafaló” elektronikus kütyüitekre. Ebben a cikkben, két olyan eszközt szeretnénk nektek bemutatni, amivel bárhol (akár az üveghegyen is túl) feltölthetitek lemerült akkumulátoraitokat konnektor és erőművek nélkül.

 



 

Többnapos túrákon, kirándulásokon, pecázásokon bizony előfordulhat, hogy lemerülnek a mobiltelefonok, kézi GPS-ek, zsebrádiók, mp3 lejátszók, zseblámpák, fejlámpák, vagy bármilyen hordozható elektromos meghajtású eszközök akkumulátorai, megnehezítve ezzel a túra további teljesítését, vagy esetleg a kirándulás folytatását. Erre a kellemetlen meglepetésre talált ki a SILVA egy kézenfekvő megoldást. Fogott egy napcellát, praktikus keretbe helyezte, ellátta kábellel, csatlakozóval és ezzel megalkotta a napcellás akkutöltőt. Biztos mindenkinek van, vagy volt napelemes számológépe. Valahogy így kell elképzelni ezt is, kivéve, hogy jelen esetben a napcella töltésre és nem működtetésre szolgál. Ezek az eszközök csekély súlyuknak és kis méretüknek köszönhetően, szinte bárhol elférnek, ezért badarság lenne otthon hagyni túrára indulva. Ha még nincs ilyened, feltétlen szerezz be egyet magadnak! Elhelyezheted hátizsákodon belül és kívül is. A napcella körüli keret úgy lett kialakítva, hogy az eszközön körbe elhelyezkedő nyílásokba hevedert fűzve, hátizsákod külső felületére is erősítheted a napcellát, így menet közben, a túrát folytatva is töltheted akkuidat, nem csak a pihenők alkalmával. A SILVA napcellás töltők használata pofon egyszerű. A Silva Solar I. napcellás töltővel könnyedén töltheted AA típusú akkumulátor aidat. Kimeneti teljesítménye 4V (300mA 1,2W) mellyel pár óra alatt fullra töltheted akkuidat. A Silva Solar II. -vel bármilyen eszköz akkuját feltöltheted, ami autós szivargyújtó kompatibilis töltő segítségével újratölthető. Kimeneti teljesítménye 13,6V (350mA 4,75W), így közel 4-5 óra folyamatos napsütésben való töltéssel, teljesen feltöltheted lemerült eszközeidet. Mindkét eszköz vízálló kivitel, így akár vizitúrára is magaddal viheted.

 

Kiknek ajánljuk a Silva Solar napcellás töltőket?

Hosszú, akár több napos, vagy több hetes túrákon résztvevőknek, kirándulóknak , horgászoknak , barlangászoknak (ez esetben néha ki kell jönni a lyukból töltögetni), siklóernyősöknek , igazából mindenkinek, aki több naposra tervezi a civilizációtól való elszakadást.

 

Hogy is néznek ki ezek a töltők?

 
Silva Solar I. napcellás akkumulátortöltő

Praktikus, vízálló, hordozható, napelemmel működő töltő AA akkumulátorhoz. A Solar I. segítségével, öt óra napfény teljesen feltölti akkumulátoraidat. Tökéletes útitárs lehet hosszú útjaidon, ahol nincs lehetőség elektromos hálózat használatára. Az eszközön található négy nyílásba hevedert is fűzhetsz, így hátizsákodra is rögzítheted. Hátizsákra aplikálva nincs szükség a töltés megszakítására, ha tovább szeretnéd folytatni utadat. A csomag tartalmaz még 4 darab tapadókorongot, melyek segítségével ablakra is rögzíthető az eszköz. Használható GPS -ek, kamerák, lámpák, CD lejátszók, rádiók, stb. töltésére, melyek "AA" méretű tölthető akkumulátorral működnek.

 
Silva Solar II. napcellás akkumulátortöltő

Összehajtható, bármilyen terepen használható napenergiával működő akkumulátortöltő. Újra tölti a mobiltelefonokat, GPS -eket, rádiókat és kézi számítógépeket egy 12 Voltos adapteren keresztül , amely megegyezik az autókban használt 12 Voltos foglalattal. Az összehajtható panel előnye, hogy síkfelületen is könnyű optimális szögben állítani a nap felé. Összehajtva a napcellák védve vannak azoktól a sérülésektől, amelyek táskába pakolva fordulhatnak elő (karcolódás, törés, stb.). A hátizsákra való rögzítéshez szükséges 4 nyílás itt is megtalálható, így menet közben is használható! A csomag tartalmaz 4 darab tapadókorongot, melyek segítségével ablakra is rögzíthető az eszköz.

 

Hol juthatsz hozzá ezekhez a praktikus napcellás töltőkhöz?

Dózsa György úti üzletünkben megtalálhatod mindkét napelemes töltőt, sőt ezen felül mindazokat az eszközöket, melyek túráidat, kirándulásaidat, vagy bármilyen szabadidős tevékenységedet megkönnyítik, komfortosabbá teszik. Nézz be hozzánk, vagy kattints ránk most és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb napcellás töltőt!

SILVA termékeinkről a multiNavigator.hu oldalon tájékozódhatsz bővebben.

Ha még nem regisztráltál oldalunkon, október 31-ig megteheted, így esélyed lehet a főnyereményre is!
Hirdetés