Fenix HM62-T fejlámpa terepfutásra és túrázásra

Fenix HM62-T fejlámpa terepfutásra és túrázásra

Támogatott tartalom
2024/06/13
A Fenix legújabb érdekessége a magnéziumötvözetből készült trail futásra ajánlott fejlámpája, amely a Fenix HM62-T nevet kapta. Könnyű és ellenálló, univerzális darab, legyen szó éjszakai erdei sétáról, futásról, vagy esti sátor állításról.

Fenix HM62-T fejlámpa

A Sport Fit pántja szélesebb, mint az általános modelleké, jobban tart a fejen, szellőző lyukakkal van ellátva, és egykezes pántrendszere van, amellyel gyorsan be lehet állítani a megfelelő méretet, csupán el kell forgatni a megfelelő irányba a tekerőt. Ha pedig a versenyeken kötelező felszerelés a síp, akkor most már arra sem kell gondolni, ugyanis a Fenix beépített egyet a pántba. Két legyet egy csapásra!

Fenix HM62-T fejlámpa terepfutásra és túrázásra-3
A Sport Fit pántja szélesebb, mint az általános modelleké
Fenix HM62-T fejlámpa terepfutásra és túrázásra-3
Forrás: Kronium

Világítási módok

A lámpa rendelkezik fehér és piros világítási móddal is. A fehérnek semleges a színe, kellemesebb vele futni, nem fárad el olyan gyorsan a szemed, és sokkal jobb vele a mélységérzékelés, mert hűen visszaadja a színeket. Jobban meglátod vele a gödröket, vagy ágakat az úton. Természetesen nemcsak futáshoz ideális ez a lámpa, gyakran válasszák bringások kiegészítő fénynek, jó választás kempingezéshez, gyerekeknek táborozáshoz, vagy akár műhelymunkákhoz otthon. A piros fény kifejezetten jól jöhet sátrazásnál, ha nem akarod felébreszteni éjjel a többieket, vagy nem akarod a szúnyogok figyelmét magadra vonzani. Piros villogóját bekapcsolva pedig helymegjelölésre vagy bringán is használható.

Fenix HM62-T fejlámpa terepfutásra és túrázásra-2
A turbó módban 1200 lumen leadására képes
Fenix HM62-T fejlámpa terepfutásra és túrázásra-2
Forrás: Kronium

Üzemidő, akkumulátor

Az akkumulátort kivéve a lámpából, az USB-C portján keresztül töltheted fel, a csomagban egy 3400 mAh-es Li-Ion akkumulátor található. Nagyjából 2,5 óra a töltés ideje. A fejlámpa aktuális töltöttségét követheted a gombjába épített jelző diódán, kikapcsolt lámpa esetén ha egyszer megnyomod a gombot, akkor felvillan a töltöttség jelző.

Fenix HM62-T fejlámpa terepfutásra és túrázásra-5
A csomagban egy 3400 mAh-es Li-Ion akkumulátor található
Fenix HM62-T fejlámpa terepfutásra és túrázásra-5
Forrás: Kronium

Fényerő

Természetesen több üzemmóddal is rendelkezik a lámpa, de mindig a legalacsonyabb 5 lumenes módban kapcsolódik be. Ez a fény elég arra, hogy éjjel megkeress valamit a hátizsákodban, vagy megkeresd az utat a mosdóhoz. Következő a 130 lumenes mód, ezzel már nyugodtan kocoghatsz, lassabb bringázáshoz is megfelelő, a 400 lumenes mód pedig nagyobb terület bevilágításához vagy gyorsabb tempójú futáshoz, síeléshez, bringázáshoz ajánlott. A turbó módban 1200 lumen leadására képes, ez már majdnem olyan erős, mint egy autó fényszórója. A lámpa elektronikája úgy van programozva, hogy fokozatosan csökkentse apró lépésekben a fényerőt, hogy meghosszabbítsa a lámpa üzemidejét, és ne maradjunk véletlenül hirtelen sötétben. Ennek köszönhetően a 400 lumenes módban akár 12 órát világíthatunk folyamatosan, azzal, hogy a fényárama lassacskán csökken.

Fenix HM62-T fejlámpa terepfutásra és túrázásra-1
Csupán 125 gramm
Fenix HM62-T fejlámpa terepfutásra és túrázásra-1
Forrás: Kronium

Strapabírás

A Fenix strapabíró lámpákat készít IP68-os vízvédelemmel, a fém konstrukciónak köszönhetően ütésálló 2 méterről, és mindemellett megőrzi a könnyű súlyt, mindennel együtt csupán 125 gramm. Nem kell féltenünk semmitől, bátran magunkkal vihetjük a legextrémebb kalandtúrákra is, a Fenix HM62-T nem fog cserben hagyni.