Megvan a magyar hegymászás történetének kilencedik nyolcezrese! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/05/19
Vasárnap, május 18-án, nepáli idő szerint délután 4 és fél 5 között Erőss Zsolt elérte a 8463m magas Makalu főcsúcsát. Mécs László 8250 m-ig, Sterczer Hilda az előcsúcsig jutott.
Hirdetés

Nepáli idö szerint du. 4 és fél öt között Eröss Zsolt felért a Makalu 8463 méter magas csúcsára! Mécs László 8250 méter magasan döntött a visszafordulás mellett, a sokáig elöl haladó Sterczer Hilda az elöcsúcsig mászott Zsolttal. akinek ez a hetedik nyolcezrese!

Mindhárman a 7400 méter magasan fekvő III. táborban töltik az éjszakát, holnap onnan folytatják az ereszkedést. Kollár Lajos az alaptáborból szintén holnap indul fel a magasabban fekvö táborokba, hogy a lebontásban segítsen a többieknek.

A táborlánc lebontása után egy kis pihenő után irány a dzsungel és Tumlingtar, Katmandu majd Budapest.

 

Eddigi magyar mászók által megmászott 8000 méter feletti csúcsok (a megmászás itt a csúcs elérését jelenti függetlenül attól, hogy oxigén használatával vagy anélkül történt):     Sisha Pangma, Cho Oyu, Nanga Parbat, Mount Everest, Gasherbrum II., Daulaghiri, Gasherbrum I., Broad Peak, Makalu Az utolsó hetet Erőss Zsolt (is) megmászta.
Hirdetés