Menü

2011.06.23.     Hozzászólás 0

Mozgásvilág.hu

Hochsteiermark az osztrák "hegyek mekkája"- Készen állsz a kihívásra?

Túrázók, hegymászók és a kerékpárosok vigyázzatok! Amikor a nap reggel felkel, és a hegycsúcsok meleg, aranyló fényben fürdenek, Hochsteiermarkban egy tökéletes nap kezdődik!

Hochsteiermark magában foglalja Leoben, Bruck an der Mur, Mürzzuschlag és Liezenz által közrefogott stájer területeket. Ez a terület összesen 9 egyedülálló és élményekben gazdag régiónak ad otthont.


Ahogyan a név: "HOCHsteiermark" is sugallja, a régió szívében fekszik az impozáns Hochschwab-hegység, 2277 m tengerszint feletti magassággal. Ez a hegység egy kiterjedt és látványos mészkő fennsíkon, mintegy 400 km2-en terül el, nyugat felől Präbichl, kelet felől Seebergsattel határolja és Európa legnagyobb zergeállományát számlálja.

Lélegzetelállító hegyvonulatokkal van körülvéve, mint például az Eisenerzer- és a Fischbacher Alpok, ahogyan a Kalkalpen keleti lábánál a Hohen Veitsch, Schneealm és Rax.. ezért méltón viseli Hochsteiermark A "hegyek mekkája" nevet a kalandokat kedvelők és ínyencek körében, valamint kicsi és nagy "hegyi emberek" számára.


A cél maga az út!
A zöld természet, minden víz- és erdészeti erőforrásával Hochsteier éltető elemei. Inspiráló tematikus túraútvonalak, mint például a Wald der Sinne,  az Aquazell Altenberg, a Bründlweg, a Sonnenweg, a Wulfingweg vagy a Weitental teszik a természetet és kincseit megtapasztalhatóvá.

"River-Bugging" az új őrület Új-Zélandról, rafting, canyoning a Salzan, búvárkodás és úszás a Zöld-tóban, vagy egyszerűen csak a Grübl tó vagy az Erlaufi tó ejt bennünket rabul kristálytiszta, smaragdzöld színével.

Több mint 200 csúcskereszt, több mint 1000 km jelzett túra- és zarándok útvonal, több mint 100 hangulatos hegyi kunyhó és fogadó dobogtatja meg a túrázók szívét.

Készítsd fel a kerékpárod! - ahogy itt mondják: "Jo, wir san mitn Radl do!"

Számos nagyszerű hegyikerékpáros és családi-kerékpáros útvonal ösztönöz Téged a Mura és a Mürz mentén való tekerésre. Kaland tippünk: bringázz fogadótól fogadóig, egyik helyről a másikra, és töltsd ott az éjszakát, ahol a legjobban tetszik. ...Aludj el egy romantikus naplementét nézve, hogy a következő napra ébredve frissen és kipihenten fogyaszthasd el a helyi stájer gazdák által kínált energiadús és bőséges reggelit.


Egyenesen fel!
Azok számára, akik szívesen törnek még magasabbra, a hochstájer hegyi világ változatos alpesi játszóteret biztosít: a via ferráták kötélpályáin át, a hegymászó területekig és sziklás alpesi Klasszikusokig.
 
 
81638-Logo-gr-n-Webdresse-kicsi.jpg
 
Olvass többet a témáról: aktív utazás, szállás, ausztria