Keresztúri-erdő futókör Túra

A Keresztúri-erdő futókör Túra hossza 4 Km. Az útvonal szintemelkedése 8 m, nehézsége Könnyű. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Közel a városhoz (mi több, benne a városban, a XVII. kerületben) egy remek erdei futópálya került kialakításra, enyhén homokos tereppel, néhány dombocskától eltekintve sík felülettel (8 méter szint), kellemes kanyarokkal, árnyas-fás környezetben.

Keresztúri-erdei futókör köszöntő tábla Forrás: Mozgásvilág
Keresztúri-erdei futókör köszöntő tábla
Kép forrása: Mozgásvilág

A város zajától távol, de azért az fel/leszálló repülők emlékeztetnek rá, hogy nem távolodtunk el túl messze a lakott területtől. Megközelíteni a Régivám közről lehet, itt egy parkoló is kialakításra került.

Keresztúri-erdő futópálya

Igazából túl sok dolgunk nincs, mint követni fehér alapon kis piros futóemberke turistajelzést, illetve 500 méterenként távolság-jelző táblákat is kihelyeztek. Időnként keresztezzük , illetve egy helyen pár méteren keresztül párhuzamosan halad az erdőben kijelölt tanösvénnyel (azon is érdemes futni, de sokkal több gyökér van az úton, kevésbé van letisztítva). 

Keresztúri-erdei futókör kilométerjelző tábla Forrás: Mozgásvilág
Keresztúri-erdei futókör kilométerjelző tábla
Kép forrása: Mozgásvilág

A starthelytől nem messze egy erdei szabadidőpark is létesült, ami bemelegítéshez, vagy futás utáni lelazításhoz tökéletes.

A mi óránk 4200 méter helyett csa 4110 métert mért, ami különbség adódhat a kanyarok és a sűrű növényzet miatti pontatlanságból is.

Keresztúri-erdei futókör jellemző terepviszonya Forrás: Mozgásvilág
Keresztúri-erdei futókör jellemző terepviszonya
Kép forrása: Mozgásvilág
Hirdetés