Menü

sportág: FUTÁS    táv: 4,2 km    szintemelkedés: 8 m    szintidő: 20     nehézség: Könnyű

Keresztúri-erdő futókör

Közel a városhoz (mi több, benne a városban, a XVII. kerületben) egy remek erdei futópálya került kialakításra, enyhén homokos tereppel, néhány dombocskától eltekintve sík felülettel (8 méter szint), kellemes kanyarokkal, árnyas-fás környezetben.

 

Keresztúri-erdei futókör köszöntő tábla Forrás: Mozgásvilág

Galériához klikk a képre!

 

A város zajától távol, de azért az fel/leszálló repülők emlékeztetnek rá, hogy nem távolodtunk el túl messze a lakott területtől. Megközelíteni a Régivám közről lehet, itt egy parkoló is kialakításra került.

 

 

Itiner

Igazából túl sok dolgunk nincs, mint követni fehér alapon kis piros futóemberke turistajelzést, illetve 500 méterenként távolság-jelző táblákat is kihelyeztek. Időnként keresztezzük , illetve egy helyen pár méteren keresztül párhuzamosan halad az erdőben kijelölt tanösvénnyel (azon is érdemes futni, de sokkal több gyökér van az úton, kevésbé van letisztítva). 

 

Keresztúri-erdei futókör kilométerjelző tábla Forrás: Mozgásvilág

Galériához klikk a képre!

 

A starthelytől nem messze egy erdei szabadidőpark is létesült, ami bemelegítéshez, vagy futás utáni lelazításhoz tökéletes.

A mi óránk 4200 méter helyett csa 4110 métert mért, ami különbség adódhat a kanyarok és a sűrű növényzet miatti pontatlanságból is.

 

Keresztúri-erdei futókör jellemző terepviszonya Forrás: Mozgásvilág

Galériához klikk a képre!

 

Összesítés

A Keresztúri-erdő futókör hossza 4,2 km, az útvonal szintemelkedése 8 méter, szintideje 20, nehézsége könnyű. Az útvonal Magyarország területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Kedd Szerda Csütörtök Péntek
°C -4 / 1 -1 / 5 -4 / 4 -4 / 6
mm 0.0 0.0 0.0 0.3
km/h 20.5 13.7 10.1 7.9

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Olvass többet: Keresztúri-erdő, futóútvonal