Keresztúri-erdő tanösvény Túra

A Keresztúri-erdő tanösvény Túra hossza 5 Km. Az útvonal szintemelkedése 8 m, szintideje 1 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

6 kilométer hosszú erdei tanösvény Budapest XVII. kerületében, érdekes és izgalmas állomásokkal, eredeti és restaurált háborús emlékművekkel, lövészárkokkal, tankcsapdákkal, valamint a környék élővilágát bemutató információkkal.

Keresztúri-erdő tanösvény üdvözlő tábla Forrás: Mozgásvilág
Keresztúri-erdő tanösvény üdvözlő tábla
Kép forrása: Mozgásvilág

Többnyire kényelmesen járható terepen halad, az újonnan vágott ösvényeknél fordulhatnak elő ottmaradt facsonkok, amikre érdemes jobban figyelni.

Itiner a Keresztúri-erdő tanösvényhez

A Régivám köznél lévő parkolóból indulva a zöld falevél jelzést kövessük. Esetenként az útvonal keresztezi saját magát, illetve az erdőben lévő futópályát, továbbá egy-két (10-es és 13-as) állomás "zsákutcában" található, vagyis ha érintettük, vissza kell fordulni onnan az ösvényre. Jól jelzett útvonal, kezdők számára is ajánlható.

Keresztúri-erdő tanösvény ösvény Forrás: Mozgásvilág
Keresztúri-erdő tanösvény ösvény
Kép forrása: Mozgásvilág

Egyedül a 6-os állomásnál kell jobban figyelni, mert ott nem a széles úton, hanem az állomásnak hátat fordítva, a fák közé vágott ösvényen kell tovább haladni. 

Keresztúri-erdő tanösvény bunker Forrás: Mozgásvilág
Keresztúri-erdő tanösvény bunker
Kép forrása: Mozgásvilág
Hirdetés