Menü

2011.04.11.     Hozzászólás 0

Terepsport.hu

Világbajnokok győzelme Óbudán

A verseny gyors és nagyon felpörgetett tempójú volt, így a legjobbak 3 perc közeli ezrekkel futották az első 4 km-t


Terepfesztivál és családi nap

Negyedik alkalommal rendeztek Óbudán terepfesztivált, ahol az ország legjobbjainak versenye  mellett családi programok is várták az érdeklődőket. A terepduatlon verseny egyben a X2S sorozat tavaszi nyitóversenye is volt, a visegrádi tereptriatlon Európa-bajnokság előfutama. A sportág két világbajnoka, Poór Brigitta és Sipiczki Csaba is rajthoz álltak – majd magabiztosan nyerték is a futamot.

 

81444-x2s-obuda2011-0.jpg

 

Az Aquincum környéki erdős, mocsaras területen megrendezett verseny gyors és nagyon felpörgetett tempójú volt, így a legjobbak 3 perc közeli ezrekkel futották az első 4 km-t. A kerékpáros pályán óriási lendülettel zárkózott az élbolyra Szalay Péter elit MTB versenyző, aki magasan a legjobb időt tejesítette ezen a szakaszon, de a futásban összeszedett hátrányának ledolgozásához ez nem volt elegendő.

A mezőnyben indult Boronkay Péter paratriatlon világbajnok is, aki idén több nemzetközi versenyre is meghívást kapott, de Visegrádon is komoly esélyekkel indul a hazai közönség előtt.

 

81444-x2s-obuda2011-3.jpg

 

A terepfesztivál hegyikerékpáros versenyén az ország legjobb kerekesei közül is többen indultak. Az ádáz csatában végül Pálmai Zsolt és Fördös Anna állhattak a dobogó legmagasabb fokára.

Az eredményhirdetés és díjkiosztó különlegességét fokozata, hogy Óbuda számos vállalkozója, cége ajánlott fel tortákat, díjakat, nyereményeket a versenyzők részére, így – a X2S hagyományait követve – szinte minden induló nyert kisebb-nagyobb ajándékokat.

 

81444-x2s-obuda2011-4.jpg

 

A versenyen az indulók személyesen értesülhettek arról, hogy a nemzetközi hatóságok jóváhagyták az Európa-bajnokság pályáit, amelyek Visegrád és a Dunakanyar legszebb részeit is érintik.

A Tereptriatlon Európa-bajnokság honlapja: www.tereptriatlon.hu

Idén első ízben indul magyar válogatott a Tereptrialon világbajnokságra, ahol a jelen triatlon és extrém-sport mezőnyének legjava már leadta a nevezését – köztük az óbudai verseny két győztese is.

 

81444-x2s-obuda2011-6.jpg

Olvass többet a témáról: terepduatlon