Világbajnokok győzelme Óbudán Hír

Terepsport.hu
2011/04/11
A verseny gyors és nagyon felpörgetett tempójú volt, így a legjobbak 3 perc közeli ezrekkel futották az első 4 km-t
Hirdetés
Terepfesztivál és családi nap
Negyedik alkalommal rendeztek Óbudán terepfesztivált , ahol az ország legjobbjainak versenye  mellett családi programok is várták az érdeklődőket. A terepduatlon verseny egyben a X2S sorozat tavaszi nyitóversenye is volt, a visegrádi tereptriatlon Európa-bajnokság előfutama. A sportág két világbajnoka, Poór Brigitta és Sipiczki Csaba is rajthoz álltak – majd magabiztosan nyerték is a futamot.
 
81444-x2s-obuda2011-0.jpg
 
Az Aquincum környéki erdős, mocsaras területen megrendezett verseny gyors és nagyon felpörgetett tempójú volt , így a legjobbak 3 perc közeli ezrekkel futották az első 4 km-t. A kerékpáros pályán óriási lendülettel zárkózott az élbolyra Szalay Péter elit MTB versenyző , aki magasan a legjobb időt tejesítette ezen a szakaszon, de a futásban összeszedett hátrányának ledolgozásához ez nem volt elegendő.
A mezőnyben indult Boronkay Péter paratriatlon világbajnok is, aki idén több nemzetközi versenyre is meghívást kapott, de Visegrádon is komoly esélyekkel indul a hazai közönség előtt.
 
81444-x2s-obuda2011-3.jpg
 
A terepfesztivál hegyikerékpáros versenyén az ország legjobb kerekesei közül is többen indultak. Az ádáz csatában végül Pálmai Zsolt és Fördös Anna állhattak a dobogó legmagasabb fokára.
Az eredményhirdetés és díjkiosztó különlegességét fokozata, hogy Óbuda számos vállalkozója, cége ajánlott fel tortákat, díjakat, nyereményeket a versenyzők részére, így – a X2S hagyományait követve – szinte minden induló nyert kisebb-nagyobb ajándékokat.
 
81444-x2s-obuda2011-4.jpg
 
A versenyen az indulók személyesen értesülhettek arról, hogy a nemzetközi hatóságok jóváhagyták az Európa-bajnokság pályáit , amelyek Visegrád és a Dunakanyar legszebb részeit is érintik.
A Tereptriatlon Európa-bajnokság honlapja : www.tereptriatlon.hu
Idén első ízben indul magyar válogatott a Tereptrialon világbajnokságra , ahol a jelen triatlon és extrém-sport mezőnyének legjava már leadta a nevezését – köztük az óbudai verseny két győztese is.
 
81444-x2s-obuda2011-6.jpg
Hirdetés