Összefogás a terepversenyzés jövőjéért Hír

terepsport.hu;http://www.terepsport.hu
2010/03/03
Multisportolók és atléták összefogása a terepversenyzés jövőjéért – extrém és hegyi terepeken...
Hirdetés
A terepsportok egyik hazai képviselője a X2S (Cross-to-Save) 2010-ben, versenyeinek egy részén a Magyar Hegyifutó Szövetséggel közösen nemzetközi terepfutó versenyeket szervez.

80549-rax-zisko-02.jpg

 
A választás ezekre a versenyekre nemcsak különlegességük, hanem pályájuk miatt is esett, hiszen a MAHFUSZ (Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetség) tagsága az ország legjobb terepfutóiból áll, akik nemzetközi szinten is komoly eredményeket érnek el (Staicu, Jakab, Stépán, Juhász, Talabér, Holba, Nagy Gy.) és igénylik a színvonalas, nemzetközi pályákat.
 
Hosszabb távon a Szövetség célja nem kevesebb mint, hogy WMRA (Nemzetközi Hegyifutó Szövetség) kupafutamokat rendezzen Magyarországon illetve a magyar terepfutókat segítse a nemzetközi eseményekre való eljutásban, összefogja a terepfutást és a terepfutókat a rövidebb, de intenzívebb távokon. Érdemes megnézni az utóbbi évek magyar terepfutó eredményeit – számos nemzetközi versenyen álltak magyarok a dobogón, akár az összetett mezőnyben is.
 
80549-XTerraEB_200908_26.jpg
 
Az idei évben a következő X2S versenyeket jelölte ki a MAHFUSZ kupafutamnak: •  sprint: Gödöllő, terepduatlon OB • hosszú: Kőszeg, hosszútávú tereptriatlon és Hegyifutó OB • extrém: Piliscsaba, Egyetemi és Főiskolás terepduatlon bajnokság
Hirdetés