Futók és kerékpárosok összecsapása terepen Hír

terepsport.hu;http://www.terepsport.hu
2010/05/05
A pálya nagyon sok kanyart, kisebb-nagyobb ugratót tartalmazott – valamint egy katlant, ahol sokaknak újra kellett értelmezni a kerékpár kezelési gyakorlatukat.
Hirdetés
A Gödöllői Egyetem területén harmadik alkalommal került megrendezésre X2S terepduatlon verseny , idén országos Bajnokságként. A pálya tervezését a korábbi többszörös bajnok Medgyes Gábor vállalta magára – ennek megfelelően egy izgalmas, gyors és elég nehéz pályát kaptak a versenyzők. A győztesek: Dósa Eszter (Vitalitás) és Sipiczki Csaba (X2S-KONA TEAM).
 
80706-x2s-terepduatlon-godollo_800x600_001.jpg
 
A nap a gyerekek versenyével vette kezdetét, két külön futamban a kisebbek és nagyobbak – igazi élményfutásban volt részük, különleges és változatos erdei terepen, majd a kerékpár pályát egy közepesen nehéz pályán teljesítették. Különleges elem volt a sportcsarnokon való keresztül futás, amely szokatlan a terepsportok világában. A gyerekek hatalmas csatát vívtak, a célban és az eredményhirdetésen megérdemeltem kapott mindenki hatalmas ovációt. A versenyen a X2S hagyományaihoz híven ismét Biorganik biomarcipán volt a frissítő, ami a nagyszámú gyerekversenyző körében hatalmas sikert aratott.
 
80706-x2s-terepduatlon-godollo_600x800_002.jpg
 
A felnőtt verseny rajtjánál rég nem látott számban gyűltek össze a vállalkozók, köztük nemcsak triatlonisták, hanem tájfutók, sífutók, hegyikerékpárosok – valamint a MAHFUSZ (Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetség) futói, akikkel a X2S idén több versenyt is közösen szervez.
Az terepduatlon első 8 km-én már látszott, hogy nem mindennapi küzdelemre lehet számítani, hiszen az élboly nem a megszokott 4-5 fős volt, hanem közel 10 versenyző szinte egyszerre ért a kerékpáros depóba. Az első váltó ekkor már a pályán tekert. Sipiczki Csaba és Gombos Károly (mindketten X2S-KONA TEAM) fej fej mellett indultak, de Sipi hihetetlen lendülettel pillanatok alatt eltávolodott a többiektől.
 
80706-10_terep_duatlon_ob_zsolt.jpg
 
A női mezőnyben Dósa Eszter magabiztosan vezetett már a futásban is – mivel kiváló kerékpáros, nem sok kétely merült fel a végső győzelmével kapcsolatban.
A pálya nagyon sok kanyart, kisebb-nagyobb ugratót tartalmazott – valamint egy katlant, ahol sokaknak újra kellett értelmezni a kerékpár kezelési gyakorlatukat. De szerencsére ez a 2-300 m nehézség nem vette el senkinek a kedvét a folytatástól.
A pályák minden alkalommal többször is keresztezték a versenyközpontot, így a nézők sem unatkoztak és a versenyzők is folyamatos biztatásban részesültek.
 
80706-x2s-terepduatlon-godollo_800x600_racecenter.jpg
 
Talán a legnagyobb meglepetés a junior korú Fenyvesi Péter volt, aki a kerékpár pálya végére, az utolsó futás kezdetekor már a második helyen volt és meg is tartotta a helyezését – triatlonistaként kezdte, de mára az ország egyik legnagyobb MTB tehetsége.
A nap fair-play díját Dr. Galamb Gábor érdemelte ki, aki az élbolyban elfoglalt pozícióját és várható nagyszerű bajnoki eredményét adta fel azért, hogy orvosként egy balesetet szenvedett kerékpáros versenyző segítségére siessen.
A nap nem annyira fénypontja a váratlan nemzetközi dopping ellenőrzés volt, ahol a dobogósok közül néhány sportolót (2 nő és 4 férfi) véletlenszerűen választottak ki.
 
Eredmények
Férfi 1 Sipiczki Csaba Péter X2S Kona Team Felnőtt (1983) 1:34:26 2 Fenyvesi Péter X2S Kona Team Ifjúsági (1993) 1:37:52 3 Varga Tamás Ervin Vasemberek Klubja Felnőtt (1986) 1:39:25
Nő 1 Dósa Eszter Vitalitás SE Felnőtt (1983) 1:49:00 2 Poór Brigitta X2S Kona Team U23 (1989) 1:55:58 3 Rácz Katalin BringaBanda SC Felnőtt (1974) 2:13:37
Hirdetés