Olimpikon triatlonista terepduatlonon- interjú Kuttor Csabával Hír

Tóth Viktor- X2S
2009/09/17
Kuttor Csaba hazánk kétszeres triatlon olimpikonja, idén a versenyszezon végén kipróbálja a terepduatlont, annak is a nehezebb változatát, az XTerra típusú extrém multisportot - ezt itthon a X2S versenyek jelentik. A verseny kapcsán kérdeztük Csabát a felkészüléséről, és terveiről.
Hirdetés
Interjú
Triatlon olimpikonként mennyi időt tudsz szakítani a sportág vadhajtásaira, a terepezésre? Terepre elsősorban biztonsági okokból csak ősszel merészkedem, ilyenkor is főleg csak könnyen megyek, tehát nem vagyok a pálya ördöge... Ismersz olyan külföldieket, akik veled egy szinten versenyeznek, de terepen is otthon vannak? Rengeteg rövid távú profi próbálta már ki az XTerrát. Llanos testvérek, Olivier Marceau, Cigana, Casadei, MacMahon és még sokan mások. Sokan leírtak, de idén sok nagyon jó eredményed volt. A jövő szezonra nézve milyen terveid vannak, hosszabb távokon próbálkozol vagy maradsz a rövidebb, de intenzív versenyeken? Csak a hazai versenyeken és az olasz kötelezettségeim miatt rövidezem tovább, egyébként a 70.3-as versenyek lesznek előtérben. St.Pölten, OB, Clearwater. Saját klubbot is viszel évek óta. Edzői karrieredet folytatod, vagy a profi sportolás mellett más területen találkozhatunk veled a későbbiekben? Egyre inkább az edzősködésben képzelem el  jövőmet! Első gyümölcse ennek az útnak Király Kristóf VB bronza, de remélem ezentúl egyre több hasonló sikert ünnepelhet az Uniqa Újbuda TC. Továbbá jó eséllyel fogok szerepet vállalni az MTSZ szakmai megújulásában is. Továbbá érdekességként megemlítem, hogy ma már van kajakos is, akinek segítem a felkészülését...  
Az olimpián kivül melyik verseny(ek)re emlékszel vissza szívesen, és miért? Az egyik legkedvesebb az idei EB váltó bronzom, melyet fiatal csikókkal értem el, de a 2000-es VK 3-ik helyem is kedves, valamint az aquathlon VB ezüstöm. Fontos még a Hawaii részvételem is. Az edzések mellett az életmódreformok hogyan hatnak rád vagy nem foglalkozol velük? Ebben olyan formában próbálok részt venni, hogy a triatlon iránt érdeklődő amatőröknek is próbálok kiépíteni egy bázist, ahol kedvükre sportolhatnak. Piliscsabán mi lesz a taktikád? Elsősorban felkészülés ez nekem, tehát edzésből indulok, valószínűleg nem túl frissen, mert a maratonon is indulni szeretnék októberben, ami azt jelenti, hogy jelenleg heti 100km felett futok.  
Piliscsaba pályabejárás from phu on Vimeo .
 
Hirdetés