Ortézis - Malleo TriStep Hír

Otto Bock - Támogatott tartalom
2010/05/19
Van olyan bokasérülés, ahol a fásli már nem segít! Ekkor jön az ortézis!
Akinek megsérült valaha a lába, tudja micsoda tortúra úgy helyre hozni, hogy az, ha nem is jobb, de ugyanolyan legyen, mint újkorában. A legkomolyabb sérülésnél a fekvőgipsz az első, és egyben a legkínzóbb lépés. Mikor otthon fekszel tudva, hogy a barátaid épp túráznak, bicikliznek vagy fesztiváloznak, neked pedig a legfőbb elfoglaltságod, hogy a gipszelt lábadat a kádból kilógatva próbálsz valahogy megmosakodni. Majd megkapod a járógipszet, jobb esetben a bokarögzítőt. Az előbbi borzalmasan kényelmetlen - arról pedig ne is beszéljünk, ha elkezd benne viszketni az ember talpa -, utóbbiról pedig az ember hajlamos megfeledkezni, vagy rosszul rögzíti, és máris nem ér az egész semmit.

Egy új termék, az innovatív Malleo TriStep egy olyan optimális 3 fázisú bokaortézis , amely igazodik a lábadhoz és a gyógyulás egyedi üteméhez.
Mi is az ortézis?
Az ortézis krónikus betegségek, szalagok, ízületi és csontsérülések esetén védi és tehermentesíti a sérült testrészt, mellyel segíti a gyógyulást.

A Malleo TriStep 3 fázisú ortézis innovatív, három fokozatú koncepciója révén egyedülálló rehabilitációt biztosít. Eleinte nagyobb stabilitást ad a lábnak, majd lépésről lépésre segíti a teljes felépülést. Az ortézist a regeneráció 3 fázisában másképp kell a lábra rögzíteni, ugyanis minden fázisban másképp terhelhetjük a sérült lábat. Könnyen kezelhető: a tépőzárak kinyitása után csak belefekteted a lábad, és egyedileg beállítod a tépőzárszalagokat. A helyes használatára nem egyedül kell rájönnöd: az ortopédiai műszerész elmagyarázza, mikor hogyan kell felcsatolni.

Bokaregenerálás 3 lépésben
1. fázis – Immobilizálás és stabilizálás Ha rosszul léptél, kiment a bokád, és akkorára dagadt , mint egy óriás husáng, mindenképp rögzíteni kell. Az akut sérülést követő első 3 napban, a gyulladásos szakaszban kell a legjobban a segítség: a duzzanatnak ugyanis le kell lohadnia. Ehhez az ortézist teljesen felszerelt állapotban kell használni. Rossz hír, hogy ezekben a napokban a lábrögzítőt héjazattal együtt éjjel-nappal viselned kell.

2. fázis – Stabilizálás

A kezelés második fázisában  újraképződnek a szövetek, javul a bokaízület stabilitása, és a duzzanat lelohadása folytatódik. Ekkor a műanyaghéjazatot nappal már nem kell viselned, legfeljebb éjjel alátámasztásként, hogy hanyatt fekve, alvás közben a láb ne forduljon befelé. Ha ugyanis a lábfej súlya befelé fordulva egész éjszaka terheli a szalagokat, a nappal már már begyógyult szalagok éjszaka újra sérülhetnek. Ennek a gyógyulási szakasznak az elején az ortézist a piros stabilizáló elemekkel kell megerősíteni. Pár nap múlva a piros elemeket fokozatosan le kell cserélni a flexibilisebb szürkékre, hogy a gyógyuló lábad egyre szabadabban mozoghasson.

3. fázis – Szenzomotoros támogatás



A terápia utolsó szakaszában nem csak a műanyag héjazattól, hanem a stabilizáló elemektől is elbúcsúzhatsz A szövetek érésének fázisában elég csupán a bandázst használni. Sportoláshoz egyébként továbbra is használhatod a rugalmasabb, szürke stabilizáló elemeket, éjszakára akár még a lábrögzítő héjazatot is. Az ortézis egyébként a beépített műanyag betét miatt rendkívül kényelmes, és nem akadályozza viselőjét a mozgásban. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobban néz ki, mint a hagyományos bokarögzítők.

Otto Bock Malleo Tristep