Kivilágosodik a Margitsziget Hír

Mozgásvilág.hu
2010/12/14
Még idén körbefuthatjuk a Margitszigetet teljes fényárban.
Hirdetés
A margitszigeti kör kedvelt a fővárosi futók körében, ám a sötét téli estéken (ami már délután 4kor elkezdődik) az orráig sem lát, aki fejlámpa nélkül fut a sziget keleti (pest felőli) oldalán.
Nemrégiben lettünk figyelmesek azonban arra, hogy valami készülődik, mintha közvilágítás készülne a pást és a kavicsos sétálórész között. Gyorsan fel is kerestük az illetékes szerveket (na ez nem volt olyan egyszerű, de végül másfél hét után megvan az eredmény), hogy többet megtudjunk a beruházásról és az elkészültének dátumáról.
Ha minden igaz, akkor még Karácsony előtt , tehát a következő hétig elkészül és beüzemelik a LED-es típusú kandelábereket , így a teljes Margitsziget kör éjjel-nappal világosban körbefutható, -sétálható, -indiánszögdelhető, -stb. lesz.
 
A Margitsziget, Keleti part futókör közvilágítással való ellátása a Fővárosi Önkormányzat engedélyével készülő beruházás, melyet az ELMŰ valósít meg. A fővárosi infrastruktúra, a közterületek korszerű közvilágítása és a tömegsport feltételeinek javítása céljából, az ELMŰ saját forrásából még ebben ez évben megvalósul a Margitszigeten a futópálya még hiányzó megvilágítása. A beruházás során  új, a legkorszerűbb LED-es típusú kandeláberekkel kialakított közvilágítás készül el, mely egyrészt biztosítja a megfelelő megvilágítást, másrészt példaértékű energia-megtakarítást tesz lehetővé.
 
Izgatottan várjuk :)
Hirdetés