Menü

2006.08.02.     Hozzászólás 0

KEKSZ-24 24 órás futás

Ma Magyarországon minden 8. perc 46. másodpercében meghal valaki szív- és érrendszeri betegség okaként. Ez 60.000 ember évente, többnyire egészségtelen szokások (helytelen táplálkozás, mozgásszegény életmód, dohányzás, stressz) miatt.

Egy városnyi lakosság, olyan dolgok miatt, amelyeken könnyen lehetne változtatni. Egy kis odafigyeléssel.
A szept.8-9 között Szolnokon (Tiszaliget) megrendezésre kerülő KEKSZ-24 24 órás futás célja felhívni mindenki figyelmét a szív- és érrendszeri betegségek veszélyeire, valamint a megelőzés fontosságára.
Csatlakozz te is a demonstrációhoz! Fuss az egészségedért a VIII. Szolnoki Gulyásfesztiválon !A futás szeptember 9-én a kora esti órákban indul, és másnap ugyanabban az időpontban fejeződik be a nagyszínpadon. A lebonyolítás váltásokkal történik, azaz valaki (egyszerre lehetnek többen is) a 24 óra alatt folyamatosan fut. Az útvonal 2-4 km hosszú körpálya a Körgáton, illetve a Tiszaligetben.

A 24 óra alatt 60 darab szív alakú léggömböt lyukasztanak ki (24 percenként egyet), amelyek egyenként 1.000 - valamilyen szív- és érrendszeri betegség miatt véget ért - életet jelképeznek. A lufik kilyukasztásra lehet licitálni!

Kikiáltási ár: 1 Ft.

A befolyt összeget teljes mértékben egyesület céljainak megvalósítására fordítják a szervezők.
Minden futásban résztvevő emléklapot és ajándékot kap!
Mindenki annyit fut, amennyit szeretne, ami után ingyen felfrissülhet a büfében!
A futás ideje alatt ingyenes vérnyomásmérés, és fittségi teszt, valamint futással, kocogással, pulzusméréssel, és egyéb vonatkozó témákkal kapcsolatos tanácsadás is lesz!

Támogatók:
Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

További információ:
info@keksz.org, 06/70/624-2992


Forrás: www.keksz.org
Olvass többet a témáról: 24 órás verseny