Kálovics Anikó is bejelentkezett Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/04/12
A szervezőktől kapott tájékoztatás szerint már több százan neveztek a május 30-ai, Keszthelyi Kilométerek elnevezésű utcai futóversenyre.
Hirdetés
Keszthelyi Kilométerek: a májusi félmaraton esélyeseként az olimpikon Kálovics Anikó is „bejelentkezett”   A szervezőktől kapott tájékoztatás szerint már több százan neveztek a május 30-ai, Keszthelyi Kilométerek elnevezésű utcai futóversenyre. Húsvét után visszaigazolta részvételi szándékát a háromszoros olimpikon, többszörös magyar bajnok hosszútávfutó, Kálovics Anikó is.
  A Zalaegerszegi Atlétikai Club kiválóságának a keszthelyi verseny lesz idén az első hazai utcai futóversenye. Kálovics Anikó a téli, mezei futó szezon – olasz, spanyol és portugál viadalokon aratott sikerei – után cannes-i első-, milánói negyedik helyével, majd március végi, pozsonyi győzelmével bizonyította eddigi kitűnő formáját.
Kálovics a sidney-i, az athéni, majd a pekingi olimpia tízezer méteres számában állt rajthoz, hozva 20-23. helyezését. Többszörös magyar bajnok, világbajnoki résztvevő, legjobb Európa-bajnoki eredménye a 2004-es bronzérme.
A Keszthelyi Kilométerek félmaraton számát tavaly megnyerte, idén győzelemre esélyesként, duplázásra készül. A rajtnál láthatjuk edzőjét, Zsódér Zsoltot is. A kilencvenes évek elején már kiváló eredményeket elért duatlonista, hosszútávfutó szintén a félmaraton távjára nevezett, ahol tavaly abszolút másodikként ért célba.
A Keszthelyi Kilométerek futóverseny a Tér-Film-Zene Fesztivál idején 7 versenyszámmal kerül megrendezésre május 30-án.
Hirdetés