Ítéletidőben a terepen – 2. Piliscsabai X2S terepfesztivál Hír

www.3x2s.hu
2008/10/07
A második alkalommal megrendezett piliscsabai X2S Terep Bajnokság hagyományosan nagyon nehéz és izgalmas versenyt jelentett a résztvevőknek, mind a terepduatlonban, mind a terepfutásban.
Hirdetés

A Pázmány Péter Egyetem idén kétnapos rendezvénynek adott otthont – ez nem véletlen, hiszen a terepduatlon verseny egyben az egyetemi és főiskolás bajnokság is volt.

 

Szombaton reggel ítéletidőre érkeztek a résztvevők: eső, hideg szél, sár – mégis, az első gyerekfutamon közel 20 induló vágott neki a Sikter Zsuzsa által tervezett pályának. A következő két rajtnál is hasonló számban álltak az egyre nehezebb pályák ellenére, hatalmas küzdeni tudással és akarással.

 

Az egyetemi bajnokság megnyitója után a jelenlévő 45 versenyző óriási lendülettel vágott neki a távnak. Indult az ország szinte összes terepversenyzője, akik ezen az erőt, kitartást és ügyességet igénylő versenyen számítanak.

Akik ismerték a pályát visszafogták magukat, mert a rossz idő miatt hiába rövidítették le a szervezők a távokat, a terep mégis már-már legendásan nehéz . 6,5 km futás, majdnem 400 m szintemelkedéssel, igazán technikás és nehéz terepen, 14 km terepkerékpár közel 700 m szintemelkedéssel, majd újból futás az elsővel megegyező pályán. A versenyen nemcsak a magyar élmezőny indult, hanem Ausztriából is érkeztek élvonalbeli triatlonisták , köztük Daniel Mueller osztrák bajnok, aki az XTERRA világbajnoki felkészülésébe illesztette a magyar versenyt.

 

A hölgyeknél az egész évben kirobbanó formában lévő Dósa Eszter (Vitalitás SE) vezette a női mezőnyt, kétség sem férhetett a győzelméhez. Vele a X2S színeiben Márkus Emese vette fel a versenyt, de számára inkább az egyetemi bajnokság elsősége volt fontos.

A férfiaknál az egyéni versenyzők mellett több váltó is indult, köztük több neves futóval és montissal. Az kezdő futás után a Langer Olivér vezette váltó indította az első kerékpárost. őket nagy meglepetésre a X2S színeiben állandó újításra képes Mester Bálint követte, aki hihetetlen lendülettel indult a második távnak. Nyomában szorosan Medgyes Gábor, Sipiczki Csaba, Spilák Tamás és az osztrák versenyző. Daniel Mueller taktikai érzékét dicséri, hogy az egyik legjobb terepfutónkat, Medgyes Gábort az utolsó métereken előzte meg. A versenyből még meg kell említeni a senior férfiak csatáját, ahol Gyallai János (Gyöngyös) és Bálint István (X2S TEAM) többször is helyet cseréltek az első helyen – végül a gyöngyösi versenyzőnek alakult jobban az utolsó futás.

 

A célban a versenyzők Ludwig és Mentesi péksüteményeket és a Napfényes Ízek remek bioebéd jét fogyaszthatták el, a Squeezy energiaitalok és a BIOrganik marcipánok után.

A SALOMON különdíját – egy WingsXT terepfutócipőt - a sorozatban nyújtott éves teljesítményéért Medgyes Gábor vehette át.

A GOLDLIFE termékek közül nemcsak a versenyzők, hanem a verseny meghívott vendége Parti András MTB olimpikon és a Egyetemi Sportszövetség díjátadója és szervezője, Kovács András is kapott egy ajándékcsomagot a cég képviselőjétől.

Az eredményhirdetésen a X2S versenyeket jellemző ajándékok és tombolák sok örömet szereztek a fiataloknak csakúgy, mint a felnőtteknek, hiszen szinte mindenki nyert valamit.

 

A terepfutó sorozat következő állomása: december 13.
Hirdetés