Kalenji Kiprun Fast Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2018/03/19
Edző-, és fél-versenycipő kellemes árcédulával.
Hirdetés

A Kalenji Kiprun Fast futócipőt intenzív futásokra, edzésre, versenyre, akár maratonra is ajánlják.

 

Kalenji Kiprun Fast Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
Kalenji Kiprun Fast
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Súly

280 gramm - A stabilitásért és alátámasztásért felelős talptechnológiák megdobták ugyan a cipő össztömegét, de még mindig nyugodtan nevezhető könnyűnek ez a fél-versenycipő.

Osztályzat: 7

 

Párnázottság, kényelem

Jól párnázott, kényelmetlen varrásoktól mentes, hosszabb futásokon is komfortos futócipő a Kiprun Fast. Felsőrésze normál erősségű fűzés mellett is szépen illeszkedett. 

Osztályzat: 8

 

Rugalmasság, hajlékonyság

Kézzel alig lehetett behajlítani a talpat és futás közben is elég merevnek bizonyult. A strapabírósság és a stabil boltozati alátámasztás oltárán a hajlékonyságból áldoztak a tervezők.

Osztályzat: 6

 

Sarokmegtámasztás

Egy picit több, vastagabb anyag található a saroknál, mint amit szükségesnek éreztünk volna, de a tartással nem volt probléma, nem hagyta kijárni a sarkat. 

Osztályzat: 8

 

Szellőzés, légáteresztés

Mivel ez egy edzésre és versenyre is alkalmas cipő, szellőzésre jól szerepelt. A merevítő elemek és a márkajelzés is csak a szükséges minimumot veszi el a felsőrész felületéből.

Osztályzat: 8

 

Kalenji Kiprun Fast női Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
Kalenji Kiprun Fast női
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Boltozati alátámasztás, stabilitás

A Kalenji K-only technológiájának köszönhetően bármilyen lábtartáshoz megfelelő a Kiprun Fast a normáltól a kifelé dőlőig. Ennek megfelelően egy általános, kis alátámasztást lehetett érezni, stabil és kényelmes látbartást engedett. 

Osztályzat: 8

 

Ütéscsillapítás

A nagyon puha és közepesen vastag taplrész megfelelő ütéscsillapítással bírt, érkezéskor nem csapott vissza. Az ütéscsillapításért egy ún. K-ring technológia felel, ami egy, a sarokban elhelyezett, közepén üreges gyűrűből áll. Ez a gyűrű oszlatja szét az ütés keltette erőhullámot. Ezen felül a Kalensole talpösszetevőt is dicsérhetjük a jó teszteredményekért.

Osztályzat: 8

 

Dinamika

A talp merevsége miatt kevésbé volt komfortos tempófutáshoz, bár hozzá kell tenni, hogy a tesztelő triatlonversenyzők számára 4:30-as tempó után következik a gyors futás. A lendületet amúgy a talp alatt elhelyezett TPE betét fokozza.

Osztályzat: 6

 

Kalenji Kiprun Fast Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
Kalenji Kiprun Fast
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

Összegzés

58 pont

A Kalenji Kiprun Fast futócipő legelőnyösebb tulajdonsága, hogy bármilyen lábtartáshoz alkalmazkodik és mindezt kedvező áron tudja produkálni. Mindemellett kényelmes és jó ütéscsillapítással rendelkezik, cserébe viszont a talp merevségével kell számolni.

Hirdetés